Jandarmii au sărbătorit astăzi 161 de ani de la înfiinţarea insituţiei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Azi, 31 martie, la sediul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Arad a avut loc festivitatea dedicată aniversării a 161 de ani de la înfiinţarea Jandarmeriei Romane, de către domnitorul Grigore Alexandru Ghica.

La această activitate au fost prezenţi primarul comunei Vladimirescu, Crişan Ioan,  domnul viceprimar Dorel Horga şi mulţi alţii. Ceremonia a fost deschisă prin oficierea serviciului religios de către reprezentanţii bisericii.

Şeful Inspectoratului  de  Jandarmi  Judeţean Arad, colonel Bîcleşanu Adrian, a dat citire mesajelor adresate cu această ocazie de către: Ministrul Administraţiei şi Intermelor domnul, Traian Igaş, Secretarul de Stat, şeful Departamentului Ordine şi Siguranţă Publică, domnul Chestor de poliţie Ioan Dascălu şi domnul col. Costel Gavrilă împuternicit  Inspector General al Jandarmeriei Române

În cadrul festivităţii au fost acordate diplome de excelenţă veteranilor jandarmi în semn de preţuire şi recunoştinţă pentru activitatea desfăşurată în slujba patriei.

De asemenea pe parcursul săptămânii trecute jandarmii arădeni au desfăşurat o serie de competiţii sportive dedicate Zilei Jandarmeriei Române şi anume, Cupa Presei la Tir, Cupa Jandarmeriei la Tir, Cupa Jandarmeriei la Tenis de masă, Cupa Jandarmeriei la Cross, Cupa Jandarmeriei la Tenis de câmp şi Cupa Jandarmeriei la Fotbal. Astfel, un număr de 23 de jandarmi şi-au demonstrat măiestria în mânuirea armei la Cupa Jandarmeriei la Tir, competiţie la care s-a concurat pe două categorii, ofiţeri şi subofiţeri.

“Activităţile dedicate Zilei Jandarmeriei, nu se vor închia astăzi urmând ca sâmbătă 02 aprilie, să fie organizate puncte de informare  mobile, unde jandarmii arădeni vor împărţii pliante şi vor sta de vorbă cu cetăţenii, să le asculte doleanţele şi să le prezinte unele informaţii referitoare la atribuţiile Jandarmeriei arădenele”, a declarat Florin Zapodean, purtător de cuvânt la Inspectoratul Judeţean de Jandarmi Arad.
                    

Arad



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite