Jandarmii au executat peste o mie de misiuni în luna iunie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Peste 1.000 de misiuni au fost executate de jandarmii arădeni, atât în municipiu cât și în județul Arad, în luna iunie.  Aceştia au executat misiuni de menţinere şi asigurare a ordinii publice în zonele pieţelor, târgurilor şi oboarelor, în zona instituţiilor de învăţământ, la manifestările sportive dar și la cele cultural-artistice şi religioase.

Înurma acestor misiuni executate de jandarmii arădeni, au fost constatate 27 de infracţiuni de genul loviri sau alte violenţe, ameninţare,  deţinere la pescuit de către persoane neautorizate a tipurilor de unelte de pescuit comercial şi furt calificat. Toate acestea s-au lăsat cu  35 de autori reţinuţi şi doi urmăriţi naţional prinşi. În sistem integrat patrulele mixte formate din jandarmi şi poliţişti au constatat 3 infracţiuni cu 3 autori reţinuţi.
“Marea majoritate a infracţiunilor au fost constatate „în flagrant”, fapt ce a dus şi la recuperarea imediată a prejudiciilor produse”, explică cpt. Emilia Fînață, purtător de cuvânt al IJJ Arad.

Jandarmii arădeni au mai intervenit pentru aplanarea unor conflicte la 146 sesizări telefonice venite din partea unor cetăţeni, prin numărul unic pentru apeluri de urgenţe 112 şi prin numărul inspectoratului, 0257/514900.
“Totodată, au fost aplicate 375 amenzi contravenţionale, în valoare de 118.750 lei, 86 avertismente scrise, toate acestea în urma legitimării a peste 3.000 de persoane. Au fost ridicate, în vede­rea confiscării, bunuri comercializate ilicit de anumite persoane, constând în  produse alimentare şi nealimentare precum şi unelte de pescuit comercial deţinute ilegal, în valoare totală de 12.800 lei”, a mai susținut cpt. Emilia Fînață, purtător de cuvânt al IJJ Arad.

În această perioadă jandarmii arădeni au mai asigurat paza şi protecţia fizică a 39 transporturi de valori aparţinând Administraţiei Finanţelor Publice Arad, a 40 transporturi de corespondenţă clasificată şi a 9 transporturi speciale care au tranzitat judeţul Arad.  

Arad



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite