Iubitorul de animale ce are o grădină Zoo la el acasă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Arădeanul se mândrește cu animalele sale
Arădeanul se mândrește cu animalele sale

Zsolt și-a transformat gospodăria într-o adevărată grădină zoologică iar cei care trec prin zonă nu se pot abține să nu îl viziteze.

Încă de mic copil arădeanul Zsolt Fazekas a avut o atracție față de animale și de păsări. Încurajat de părinți și mai apoi de soție, arădeanul și-a achiziționat de-a lungul timpului mai multe specii de animale iar astăzi se poate mândri cu o gospodărie inedită.

„De animale mă ocup de mic copil. O fac din hobby şi nimic mai mult”, povesteşte Zsolt. Cu timpul, casa arădeanului a început să devină o mică grădină zoologică unde păsări, porci spinoşi, canguri, cerbi sau chiar hiene dungate trăiesc împreună, fără prea mari probleme.
Zsolt se poate mândri că este unul dintre puţinii proprietari ai unui cangur pitic albinos, din România.

„Mai există un singur exemplar femelă în Braşov. Al meu e mascul şi din păcate nu îi putem cupla deoarece puiul din doi părinţi albinoşi este foarte sensibil. Cangurii albi sunt mai sensibili şi sunt o raritate”, spune Zsolt.

Zsolt Fazekas nu a încercat niciodată să-şi transforme pasiunea într-o afacere, tocmai pentru că în România animalele de lux nu au priză la public, iar oamenii nu prea au cunoştiinţe legate de acest domeniu.

„Nu am transformat pasiunea într-o afacere pentru că nu acesta a fost scopul meu de la bun început. De aceea nu pot spune că fac bani din aşa ceva. Cheltuiala cu ele o scot din reproducţie”, mărturiseşte arădeanul.
Zsolt îşi prezintă bijuteriile ori de câte ori are ocazia atât în ţară, cât şi în afara graniţelor. „Nu particip la concursuri, ci doar la expoziţii. Sunt animale sensibile la transport, motiv pentru care deplasarea presupune un risc”, încheie Zsolt Fazekas.


Arad



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite