Arad: Iubitorii de folclor îşi pregătesc straiele pentru sărbătoare

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Sărbătoarea adună anual zeci de mii de arădeni atraşi de frumuşeţea locului şi de tradiţiile din zonă.

Manifestare de tradiţie în calendarul evenimentelor culturale ale judeţului Arad, Nedeia de la Tăcăşele a ajuns la cea de-a 87-a ediţie. În acest an, sărbătoarea este cu atât mai importantă cu cât va găzdui şi etapa preliminară a concursului judeţean de folclor Autentic Fest, destinată Văii Crişului şi Ţării Zărandului.

„Despre Valea Tăcăşelelor se ştie că a rămas un tărâm al tradiţiilor nealterate de modernism, un areal etnografic cunoscut datorită Nedeii,  sărbătoare care şi-a păstrat dimensiunea simbolică dintotdeauna. Aici, hramurile şi  târgurile au rezistat timpului prin legătura cu sufletul omului, fascinat de dans, muzică, mit şi graţie divină”, a declarat Ana Maria Dumitrean, director al Centrului Cultural Judeţean Arad.

Programul evenimentelor

Debutul Nedeii de la Tăcăşele va avea loc în această seară, când de la ora 21.00 iubitorii de folclor sunt aşteptaţi la un spectacol susţinut de orchestra „General Music” condusă de Florin Ionaş. Solişti vor fi  Ducu Cărăneanţ, Diana Selagea şi Mirela Petran.

Mâine, de la ora 12.00, se dă startul  primei ediţii a Festivalului-concurs Judeţean de Folclor Autentic Fest, etapa preliminară Valea Crişului şi Ţara Zărandului. „În anii precedenţi, Nedeia de la Tăcăşele a adunat un număr tot mai mare de vizitatori, cu un record de participare anul trecut, când peste 15.000 de arădeni au fost prezenţi acolo. De aceea sperăm într-o participare pe măsură şi în acest an”, a declarat Adrian Ţolea, vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Arad, co-organizator al evenimentului.

Arad



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite