Învingătorii luptei cu „Vârful Spiritelor” se pregătesc de campania ”Vezi Peru!”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Anul trecut, la jumătatea lui august, se întorceau victorioşi din lupta purtată la peste şapte mii de metri înălţime cu vârful Khan Tengri. De data aceasta, alpiniştii arădeni se pregătesc din nou de drum.

Pavel Tipei (un inginer de 57 de ani), Sorin Rechiţan (psiholog pasionat de fotografie, 35 de ani), Aurel Sălăşan (tot inginer, 26 de ani) şi Sergiu Jiduc (student, 20 de ani), vor pleca în această vară în Peru.

Expediţia lor, poate fi rezumată astfel: două luni de zile, patru vârfuri de 6000 – 6800 de metri altitudine, multă tehnică, prima expediţie arădeană în Peru şi o premieră naţională în ceea ce priveşte urcarea unei rute tehnice pe Yerupaja sau Jirishanca. 

În plus, pentru prima dată o expediţie arădeană de asemenea anvergură ne invită pe toţi să vedem Peru împreună. Oricine poate fi părtaş la expediţia lor. Tot ce trebuie să faceţi este să vă lăsaţi ochii fotografiaţi, mai apoi imprimaţi pe steagul expediţiei, iar cei patru ne vor duce pe toţi cu ei în Peru, acolo unde putem admira, la modul figurativ, tot ceea ce văd şi ei.

Şi pentru că ei au nevoie de circa 10.000 de euro pentru această aventură, ”biletul de călătorie” pentru orice arădean dornic să-i susţină şi să participe la această expediţie costă minimum 50 de lei. Campania de strângere de fonduri pentru expediţie, ” Vezi Peru!”se va derula timp de trei săptămâni, până în data de 31 mai, la Cafe Boeme (str. Episcopiei, la intersecţia cu Mărăşeşti, Arad), timp în care toţi cei ce doresc să se implice, pot veni aici pentru a li se face fotografiile de rigoare şi pentru a dona banii aferenţi.

Lupta cu înălţimile

Cei patru alpinişti arădeni au mai fost împreună într-o expediţie în anul 2009, în Caucaz, atunci când au cucerit cel mai înalt vârf din Europa, Elbrus (5.642 de metri), vârf inclus în aşa numitul grup al “celor şapte vârfuri”, reprezentând maximele alpine ale celor şapte continente. Tot în aceeaşi formaţie au mai cucerit Alpii în 2008, iar în 2010, Aurel Sălăşan şi Sergiu Jiduc au reuşit să urce pe Khan Tengri (7010 m). Astfel, Sergiu Jiduc devine cel mai tânăr alpinist român care urcă un vârf de peste 7.000 de metri.

Arad



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite