Arad: Invazie de francofoni pasionaţi de teatru

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Arad: Invazie de francofoni pasionaţi de teatru
Arad: Invazie de francofoni pasionaţi de teatru

Adolescenţii vor domina o săptămână cultura arădeană şi au în program spectacole în limba franceză. Între 24–30 octombrie are loc ediţia a XVII-a a Festivalului Internaţional de Teatru Francofon.

Peste 300 de tineri vorbitori de limbă franceză, cu vârste cuprinse între 15 şi 19 ani, din mai multe oraşe din România, dar şi din Austria, Elveţia, Canada, Franţa, Italia, Polonia, Ungaria, Spania, Turcia şi Rusia şi-au dat întâlnire la Arad. Asociaţia culturală non guvernamentală Amifran organizează timp de o săptămână Festivalul Internaţional de Teatru Licean Francofon, la care pot participa toţi arădenii care au o pasiune pentru limba franceză.

Maraton de spectacole
În acest an vor fi prezentate în festival 21 de spectacole. Acestea sunt programate în fiecare după-amiază şi seară, în zilele de duminică, luni, marţi şi miercuri în două segmente orare: între orele 14–18 şi 20–22. Toate reprezentaţiile vor fi susţinute pe scena mare a Teatrului ,,Ioan Slavici” din Arad.
Primul spectacol din festival aparţine trupei Minianifran, care va prezenta spectacolul „Au royaume d’O-rayé” .

Sesiuni de dezbateri
Ca o noutate, în acest an în cadrul festivalului va avea loc şi un  stagiu de formare, „Le français par le théâtre” (franceza pentru teatru – n.r.) organizat împreună cu Centrul Cultural Francez din Timişoara şi Ministerul Educaţiei, iar beneficiarii sunt, pe lângă liceenii români şi străini, profesori de franceză din mai multe judeţe ale ţării.
„Stagiul va fi organizat pe 14 ateliere internaţionale, iar cursanţii vor lucra cu animatori profesionişti din Franţa, Belgia, Canada, Spania, Austria,Ungaria şi România”, a declarat profesorul Florin Didilescu, preşedintele Asociaţiei Amifran.

Arad



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite