Arad: Întreţinerea la apartamente se scumpeşte cu 25 la sută

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Iarna aceasta se anunţă a fi una destul de scumpă, având în vedere că preţul la întreţinere va creşte cu aproximativ 25 la sută faţă de anul trecut.

CITEŞTE şi: Timişoara: Apartamentele cu trei camere s-au ieftinit cu 800 de euro într-o lună


Reprezentanţii Uniunii Locale a Asociaţiilor Locative Arad (ULALA) au anunţat în această dimineaţă, că iarna aceasta se va majora preţul la întreţinere cu aproximativ 25 la sută faţă de anul trecut. Pentru apartamentele cu o cameră, arădenii vor trebui să plătească pentru încălzire şi 400 de lei, preţul total al întreţinerii urmând să ajungă până la 600 de lei.

„Asta, în cazul apartamentelor contorizate. Arădenii care nu au avut bani sau nu au vrut să-şi pună repartitoare vor fi cei mai câştigaţi. Ei vor plăti iarna aceasta între 150 şi 200 de lei pentru încălzire”, a declarat, în această dimineaţă, Vasile Arion, vicepreşedintele ULALA.

Pensionarii sunt cei mai afectaţi

Potrivit acestuia, vinovaţi de creşterea preţului la întreţinere sunt şi vecinii care îşi închid repartitoarele, astfel încât cei care se încălzesc trebuie să plătească mai mult. La auzul acestei veşti, Maria Stan din Arad, pensionară, spune că nu va reuşi să facă faţă unei sume atât de mari.

„Pensia mea lunară e de 500 de lei. Dacă o să plătesc pe încălzire 300, cu ce mai rămân? Numai medicamentele lunare mă costă 150 de lei”, a explicat bătrâna. Vicepreşedintele ULALA spune că diferenţa destul de mare între facturile de la blocurile contorizate, în comparaţie cu cele necontorizate, provine de la faptul că  cei fără repartitoare se în­călzesc constant.

Vor creşte subvenţiile de la Primărie

Arădenii ar putea avea parte totuşi de o surpriză plăcută. ULALA a făcut o serie de demersuri pe lângă Primă­rie pentru mărirea sub­venţiilor pentru gigacalorie, iar edilii Aradului nu au respins propunerile asoci­aţiilor de locatari.

„Ordonanţa de Guvern 36/2006, obligă autorităţile locale să subvenţioneze energia termică începând cu 10 la sută, limita maximă nefiind prevăzută”, a încheiat Vasile Arion.

Arad



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite