Arad: Leonce și Lena pe scena Festivalului Internațional de Teatru Clasic

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Arad: Leonce și Lena pe scena Festivalului Internațional de Teatru Clasic
Arad: Leonce și Lena pe scena Festivalului Internațional de Teatru Clasic

Piesa regizată de Horațiu Mălăele jucată de actorii Teatrului de Comedie București se joacă cu sala plină.

După un text de Georg Büchner, adaptat de Horațiu Mălăele și cu o distribuție din care fac parte Mihai Bendeac, Lari Giorgescu,  Aylin Cadîr și Dorina Chiriac, spectacolul din această seară pare să-i fi convins pe arădeni. Toate biletele la această reprezentație au fost vândute încă de la finele săptămânii trecute.

Horaţiu Mălăele a considerat oportun să monteze acest text pentru „a face un public doritor de carte (...) doritor de teatru“ şi nicidecum de a „intra în competiţie“ cu alte creaţii teatrale, cum ar fi cele realizate în ultimii ani la Odeon şi Nottara sau „cu măreţul spectacol“ al lui Liviu Ciulei de la Bulandra.


Inspirat de Shakespeare dar şi de comediile romantice, tânărul dramaturg Georg Büchner scrie în 1836 Leonce şi Lena, o comedie ce scânteiează prin inventivitatea stilistică, răsturnând astfel canoanele literare ale acelor timpuri.


Teatrul de Comedie prezintă o versiune scenică modernă purtând amprenta inegalabilului Horaţiu Mălăele, însoţit în demersul său regizoral de o echipă de tineri creatori.


“Eu am rămas de foarte mulţi ani sub aripa acestui text şi am găsit că este momentul oportun pentru a face un public, doritor de carte, doritor de ştiinţă, de a afla şi de teatru, să stea în preajma unui text mare al dramaturgiei universale“, spune Horaţiu Mălăele despre acest spectacol.

Arad



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite