Arad: „Caligula“ va deschide Festivalul Internațional de Teatru Clasic de la Arad

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Arad: „Caligula“ va deschide Festivalul Internațional de Teatru Clasic de la Arad
Arad: „Caligula“ va deschide Festivalul Internațional de Teatru Clasic de la Arad

Spectacol – eveniment, în deschiderea Festivalului Internaţional de Teatru Clasic de la Arad. „Caligula“, după Albert Camus, în regia lui Tomaz Pandur.

Aradul se pregăteşte de cea mai mare sărbătoare teatrală din această toamnă: ediţia a XV-a a Festivalului Internaţional de Teatru Clasic (11 – 24 octombrie).

Ediţia de faţă conferă festivalului un caracter unic în ţară, prin faptul că ea este  organizată în parteneriat cu Teatrul „Jokai“ din Bekescsaba (Ungaria), fiind, astfel, singurul festival de teatru din România care se adresează publicului din două ţări vecine. Astfel, la fiecare reprezentaţie, în sala de spectacole va fi prezent un grup de spectatori din zona de graniţă a Ungariei, precum şi unul de cronicari de teatru din Ungaria.


Ediţia a XV-a a festivalului de la Arad va fi deschisă de un spectacol – eveniment: „Caligula“, după Albert Camus, realizat de marele regizor sloven Tomaz Pandur.


Spectacolul este o coproducţie „Gavella“ Drama Theater Zagreb (Croaţia) şi Pandur Theaters (Slovenia) şi a fost prezentat cu un succes enorm pe scenele unor festivaluri de renume din Europa. Este pentru prima oară când cel mai titrat teatru din Croaţia vine cu o producţie în România iar publicul arădean are, în plus, şi şansa de a fi primul din ţara noastră care se întâlneşte cu creaţia lui Tomaz Pandur.

Este de menţionat şi faptul că spectacolul va fi tradus în limba română.

Arad



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite