Interlopul Adi Buș a fost condamnat la zece ani de închisoare pentru cazul “Krach”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Tribunalul Arad a pus sentința în cazul Krach
Tribunalul Arad a pus sentința în cazul Krach

După zece ani de când un tânăr de 23 de ani a murit în condiții suspecte în urma unui scandal izbucnit într-un bar din oraș, Adrian Buș, cunoscut în lumea interlopă din Arad, a fost condamnat de Tribunalul Arad, magistrații găsindu-l vinovat pentru moartea tânărului.  Ceilalți doi suspecți au fost achitați.

Cazul Krach a ajuns să fie cunoscut datorită familiei tânărului care imediat ce acesta a decedat, a început să caute vinovații apelând la ajutorul justiției. Au trecut însă zece ani până ca vinovatul să fie tras la răspundere.

Moarte violentă

În noaptea de 21 / 22 decembrie 2001, în localul Blue Night, la acea vreme proprietatea lui Adrian Buș, cunoscut cap al lumii interlope, un grup format din mai mulți membri ai lumii interlope l-au transformat pe Gabriel Krach într-un sac de box. Se pare că acesta nu își achitase o datorie care nu depășea un milion de lei vechi. În urma unei lovituri la picioare, dată tocmai de Adrian Buș, Gabriel Krach, tată al unui copil abia născut, a căzut și s-a lovit la cap. Ajutat de alți doi amici, acesta a ajuns la Spitalul Clinic Județean Arad. Medicii au constatat că victima a făcut o comoție cerebrală urmată de hematom subdural imposibil de extirpat însp mai departe, lucrurile au luat o altă întorsătură. La doar 4 zile de la externare, Gabriel Krach a căzut în comă profundă, fiind dus de urgenţă la Spitalul Clinic Judeţean din Timişoara, la Secția de Neurochirurgie. Aici a fost imediat operat de hematom însă a decedat pe data de 8 ianuarie 2002.

Medicii legiști au hotărât ceva mai târziu că moartea tânărului a fost una violentă, însă chiar și așa, vinovații nu erau de găsit.

Suspecții, lăsați liberi

De la acea dată încoace, familia decedatului a făcut o serie de demersuri, însă toate au condus la neînceperea urmăririi penale sau la scoaterea de sub urmărire penală a suspecților, mai exact a lui Adrian Buș.
Procesul a început în urmă cu doi ani de zile iar după mai multe amânări și nici o prezentare din partea inculpatului Adrian Buș, magistrații au pus sentința.

“Tribunalul Arad l-a condamnat pe inculpatul  T.A. la zece ani închisoare pentru infracţiunea de loviri cauzatoare de moarte şi a achitat pe inculpaţii P. E. şi N. G. pentru infracţiunea de loviri sau vătămări cauzatoare de moarte.  De asemenea, instanţa a admis acţiunea civilă exercitată din oficiu pentru minor şi ,în consecinţă a obligat inculpatul T. A. să plătească minorului,  prin curator  suma de 300000 lei cu titlu de daune morale,  prestaţii periodice lunare în cuantum de 151 lei începând cu data de 8 ianuarie 2002 şi până la majoratul acestuia şi să plătească statului 1200 lei cheltuieli judiciare”, a declarat Diana Dărăban, purtător de cuvânt al Tribunalului Arad.

De menționat faptul că T.A. este nimeni altul decât Adrian Buș, pe numele său actual Toader Adrian, proaspăt eliberat dintr-un închisoare din Austria unde a fost arestat pentru trafic de țigări.

Cel mai probabil, apărătorii acestuia vor declarat recurs la decizia instanței arădene.

Arad



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite