Interlopii Adrian Șuteu și Daniel Covaci sunt dați în urmărire generală

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Lista urmăriților generali ai Poliției arădene s-a înmulțit în ultimele săptămâni cu alte trei nume cunoscute. Deși aveau mandate de executare a pedepselor, Adrian Șuteu, Adrian Arba, zis Topa,  și Daniel Covaci sunt de negăsit.

Adrian Șuteu și Daniel Covaci, sunt dați în urmărire generală. Cei doi au fost căutați de polițiștii arădeni pentru a fi ridicați și introduci în arest, însă nu au fost de găsit.

„Au venit mandatele de executare a pedepselor, însă cei doi nu au fost găsiți iar momentan sunt dați în urmărire generală”, a declarat subcomisar Camelia Tuduce, purtător de cuvânt al Inspectoratului Județean al Poliției Arad.

Atât Adrian Șuteu cât și Daniel Covaci sunt acuzați de mărturie mincinoasă. Decizia a aparținut instanței Tribunalului Sibiu, unde s-a judecat deja celebru, cazul “Trifa”. După ce inițial a fost suspect, Adrian Șuteu a devenit martor cu identitate protejată în dosarul în care, Ovidiu Răchită și Florin Moldovan au devenit peste noapte, suspecții principali ai presupusei crime asupra fiului fostului magistrat Trifa. Atât el cât și Daniel Covaci au dat declarații împotriva celor doi. În fața instanței însă, aceștia au hotărât să renunțe la identitățile protejate și să povestească o cu totul variant. Mai exact, aceștia au declarat că nu știau și nici nu au auzit ca vreunul dintre cei doi suspecți să fie autorii crimei și că mărturiile lor anonime au fost făcute sub presiune și amenințări.

Alte două condamnări

Adrian Șuteu mai are pe cap și alte două decizii luate împotriva sa de instanțele arădene. Deși prima e  mai “ușoară”, primind într-un dosar unde e cercetat pentru șantaj și ultraj contra bunelor moravuri, doar doi ani cu suspendare, cealaltă e mult mai grea.

El a fost condamnat în această vară într-un dosar de cămătărie, la trei ani de închisoare cu executare. Interlopul a fost acuzat de şantaj iar dosarul se află la Curtea de Apel Timişoara, acolo unde inculpaţii au declarat recurs, nemulţumiţi de pedepsele primite.

Topa, în aceeași situație

Adrian Arba, cunoscut drept “Topa” a primit o condamnare definitivă în dosarul clanului Rohozneanu încă de luna trecută.  Acesta a primit în decembrie 2011 o pedeapsă finală de un an și șase luni de închisoare, fiind acuzat de favorizarea infractorului. Însă când polițiștii arădeni au primit mandatul de executare, nu au avut pe cine aresta pentru că interlopul, care mai are și alte dosare pe rol, nu a fost de găsit. Acesta a fost dat în urmărire generală iar căutările continuă.

Arad



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite