Întâlnire de teren privind reducerea secetei din bazinul Mureș

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Astăzi, în orașul Pecica a avut loc întâlnirea de teren din cadrul „Proiectul-pilot privind dezvoltarea acţiunilor de prevenire şi stopare a deşertificării în Europa” demarat în patru ţări simultan de Direcţia Generală de Mediu a Comisiei Europene.

În cadrul acestui proiect, cercetătorii români au dezvoltat planul denumit „Reducerea secetei în zonele vulnerabile din bazinul Mureş” , zona oraşului fiind inclusă în procesul de colectare a datelor.

Specialistul danez selectat de Comisia Europeană (CE) să coordoneze proiectul se bucură de recunoaştere la nivel internaţional şi are o vastă experienţă în domeniu, fiind consilier de program în cadrul Centrului pentru Apă şi Mediu înfiinţat de Programul Organizaţiei Naţiunilor Unite pentru Mediu (UNEP) şi de DHI, o organizaţie internaţională, independentă de cercetare şi consultanţă, cu sediul central în Danemarca, 29 de birouri în întreaga lume – printre care unul la Bucureşti - şi aproape o mie de angajaţi.

„Am început să lucrez în România încă din 1992, dar nu am ajuns în această parte a ţării, de aceea mă bucur pot fi aici. Sper ca rezultatele proiectului să fie satisfăcătoare” a spus expertul.

La întâlnire a fost prezentată și realizările de către fiecare institut pe baza datelor colectate până acum, după care delegaţia a plecat pe teren pentru a vedea amplasamentul staţiei meteo care urmează să fie pus în funcţiune pe una din fermele din afara oraşului.

Înainte de plecare specialiştii bucureşteni, cât şi expertul danez au primit câte o pită de Pecica de la primarul Petru Antal şi dr. ing. Marinela Petran, şefa Biroului Agricol din cadrul Primăriei Oraşului Pecica, căreia şi-a asumat rolul de ghid pe parcursului zilei. Proiectul se întinde pe o perioadă de 15 luni şi are o valoare de 640.000 de euro.




Arad



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite