Instituţiile publice din Arad, obligate să colecteze selectiv deşeurile

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În fiecare instituţie publică trebuie să existe coşuri de colectare selectivă, măcar pentru hârtie şi plastic. Începând din această toamnă, acestea sunt obligate să sorteze deşeurile.

Mai mult de atât a fost începută şi o campanie cu un proiect pilot de promovare a colectării selective în rândul angajaţilor, care va dura până la sfârşitul lunii noiembrie.

„E un pas important în educarea populaţiei, în acţiunea de responsabilizare a tuturor angajaţilor din instituţii. Fiecare instituţie publică este obligată să finanţeze din fonduri proprii sistemul de colectare selectivă a deşeurilor provenite din desfăşurarea propriei activităţi”, a spus Dana Dănoiu, director al Agenţiei pentru Protecţia Mediului Arad.

Cât privesc instituţiile publice arădene, momentan selectarea deşeurilor a rămas în aer. „Au fost blocate achiziţiile publice în această vară, astfel că noi am întârziat cu colectarea selectivă. Ştiu că am primit o hârtie în această săptămână şi că în următoarea perioadă vom putea demara o achiziţie publică”, a declarat în această dimineaţă Călin Arusti, purtător de cuvânt al Fiscului arădean.

Pe de cealaltă parte, Primăria Arad este la zi la capitolul deşeuri selectate. După ce au fost amplasate în curtea instituţiei containere pentru deşeuri au urmat birourile din cadrul instituţiei să selecteze hârtia şi cartonul.

„Noi de mult timp avem pus la punct un plan pentru selectarea deşeurilor. Există în cadrul instituţiei şi coşuri pentru selectat hârtie şi carton. Acestea sunt pentru birouri deoarece noi avem deja containere separate în curte”, a spus Corina Drăghici, purtătorul de cuvânt al Primăriei.

Arad



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite