Instanța a decis: polițiștii șpăgari, după gratii. Angajata CNADNR a scăpat cel mai ieftin

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Tribunalul Arad a hotărât sentința în cazul celor șase agenți de poliție arădeni și a angajatei CNADNR care au fost suprinși luând mită tocmai de la ofițeri sub acoperire.

Conform anchetatorilor, ofițerii au pretins şi primit, în perioada mai-septembrie 2010, de la șoferii care încălcau regulile de circulație, sume de bani şi foloase materiale, cu scopul de a nu le întocmi procese-verbale sau dosare penale.

Astfel, instanța a decis ca  Ivaşcu Toader Adrian să execute 4 ani de închisoare iar agenții Mona Nicolae, Bota Dănuţ, Igna Marin Valentin, Jucu Stelian Gelu şi Gligor Lucian Blaga la câte 3 ani închisoare fiecare.

Angajata CNADNR execută în libertate

Singura ca a scăpat mai ieftin a fost angajată CNADNR, Gianina Maria Hele, a fost condamnată la 2 ani şi 6 luni, însă în cazul ei magistrații au decis să suspende condiționat executarea pedepsei aplicate şi fixează acesteia un termen de încercare de 4 ani şi 6 luni.

Mita va fi confiscată


Totodată, instanța a decis să rețintă de la Ivaşcu Toader Adrian suma de 100 euro şi 200 lei, de la inculpatul Mona Nicolae suma de 20 euro, de la inculpaţii Bota Dănuţ, Igna Marin Valentin, Jucu Stelian Gelu şi Hele Gianina Maria câte 100 euro, iar de la incupatul Gligor Lucian suma de 50 euro.

“În baza art. 191 Cod procedură penală, obligă inculpaţii să plătească statului câte 1500 lei fiecare, cheltuieli judiciare. Cu drept de apel, în 10 zile de la pronunţare”, se arată în sentința instanței.

Arad



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite