Începe scandalul pentru parcările dintre blocuri

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Locurile de staţionare din cartierul Aurel Vlaicu vor fi scoase la mezat cu un preţ de pornire de 10 lei
Locurile de staţionare din cartierul Aurel Vlaicu vor fi scoase la mezat cu un preţ de pornire de 10 lei

Primul cartier vizat de licitaţia pentru locurile de staţionare este Aurel Vlaicu. Iniţiativa primăriei îi revoltă pe arădeni, pentru că nu au fost consultaţi. În paralel, reprezentanţii autorităţilor locale pregătesc licitaţia pentru cumpărarea dispozitivelor de blocare a locurilor închiriate de arădeni.

Arădenii care locuiesc în Vlaicu vor fi primii care vor fi nevoiţi să îşi liciteze locul pentru parcarea maşinii în faţa blocului. Primăria Arad a decis să înceapă de acolo inventarierea spaţiilor, pentru că acolo sunt cele mai multe parcări deja amenajate, iar operaţiunea va fi ceva mai uşoară. „Am început din Vlaicu inventarierea şi acolo vor fi organizate şi primele licitaţii”, a declarat Corina Drăghici, purtător de cuvânt al Primăriei Arad. În plus, se lucrează deja şi la licitaţia pentru achiziţionarea dispozitivelor de blocare a acestor locuri.


Încep contestaţiile


Aceasta a mai adăugat că, în cel mai scurt timp, asociaţiile de proprietari vor fi informate cu privire la licitaţiile care vor începe de la 10 lei pe lună pentru un loc de parcare.
Reprezentanţii Uniunii Locale a Asociaţiilor de Proprietari Arad (ULALA) se declară total nemulţumiţi de această idee, mai ales că primăria le impune sarcini. „Au implicat asociaţiile de proprietari în acest demers fără ca măcar să ne consulte. În plus, ei nu au o situaţie a locurilor de parcare existente şi nici a necesarului, atunci cum pot face o astfel de acţiune?”, se întreabă preşedintele ULALA Arad, Dorina Lupşe.
Şi vicepreşedintele asociaţiei, Vasile Arion, susţine că sunt multe aspect nerezolvate. „De exemplu, cine nu prinde un loc de parcare, ce va face?”, este nedumerit Vasile Arion. 


Parcări din banii din Vlaicu


În ciuda  nemulţumirilor şi a nedumeririlor, primăria merge mai departe cu acest proiect, aprobat deja de Consiliul Local. „Din banii pe care îi vom încasa în primele zone, vom trece la amenajări de locuri de parcare şi în alte sectoare. Astfel, vom reabilita curţile interioare ale blocurilor”, a explicat Răzvan Popa, director tehnic primăria Arad.

Cine nu câştigă licitaţia pentru un loc de parcare îşi va lăsa maşina la Vladimirescu?
Vasile Arion, vicepreşedinte ULALA

Edith Curin

E o idee foarte proastă. Nu mai ştiu de unde să scoată bani. Dacă eu locuiesc acolo, unde altundeva să parchez?
Edith Curin, 34 de ani, şomeră

Florian Farcaş

E o idee bună dacă se urmăreşte rezolvarea problemei parcărilor, nu doar câştigarea unor bani.
Florian Farcaş, 63 de ani, pensionar

Daniela Focşa

Înţeleg că dacă licitez mai mult, atunci am loc de parcare, dacă nu, nu. Mi se pare o prostie de neînchipuit.
Daniela Focşa, 33 de ani, agent

Arad



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite