De astăzi începe săptămâna filmului românesc la Budapesta

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Arădenii au ocazia începând de astăzi şi până în data de 17 octombrie să participe în Ungaria la un eveniment deosebit. Este vorba despre cel mai complex eveniment de film românesc în Ungaria, care oferă anul acesta o selecţie de filme premiate şi elogiate de critic.

Evenimentul este organizat de către ICR Budapesta, iar filmele premiate păstrează România în actualitatea cinematografică mondială de prestigiu.
Vor fi proiectate filme ale unor cineaşti români de ultimă generaţie sau consacraţi:

Titus Muntean – „Caravana cinematografică”, Cristian Mungiu, Ioana Uricaru, Hanno Höfer, Răzvan Mărculescu şi Constantin Popescu regizori pentru „Amintiri din Epoca de Aur” I şi II, Călin Netzer – „Medalia de onoare”, Florin Şerban – „Eu când vreau să fluier, fluier”, Alexander Nanău – „Lumea văzută de Ion B.”, Răzvan Rădulescu şi Melissa de Raaf – „Felicia înainte de toate”, Alexa Visarion – „Luna verde”, Mircea Daneliuc – „Cele ce plutesc” şi Igor Cobileanski – „Tache”.

Deschiderea Săptămânii Filmului Românesc la Budapesta 2010, va fi marcată astăzi, de la orele 17.30 cu o conferinţă de presă şi cu o lansare de carte de specialitate.

Vor participa din România regizorii Hanno Höfer şi Constantin Popescu Jr. care vor dezvălui culisele producţiei Amintiri din Epoca de Aur, film care deschide seria de proiecţii la orele 19.00


Arad



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite