Începe ofensiva gunoiului cu pubele şi containere de 29 de milioane de lei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Peste 165.000 de pubele şi containere pentru colectarea selectivă a gunoaielor au ajuns la Arad. Pubelele şi containerele sunt în aceste zile repartizatec în judeţ cu ajutorul a peste două sute de camioane.

Acestea urmează să ajungă la cele patru centre de colectare din Arad, Ineu, Sebiş respectiv Regia Publică Locală-Ocolul Silvic Valea Mureşului, Bârzava. „Suntem în grafic cu implementarea proiectului de gestionare selectivă şi eficientă a deşeurilor. Este un proiect ambiţios al Aradului, dar trebuie să înţelegem că acest proiect nu e doar al administraţiei judeţene, ci este un parteneriat între Consiliul Judeţean şi cetăţenii Aradului”, a spus şeful Consiliului Judeţean, Nicolae Ioţcu.

Preţul produselor livrate şi al serviciilor auxiliare prestate este de 23,8 milioane lei, la care se adaugă TVA în valoare de 5,7 milioane lei.

Obiectivul general al proiectului este îmbunătățirea infrastructurii de mediu în conformitate cu standardele europene în domeniul gestionarii deșeurilor pentru a spori în mod semnificativ calitatea mediului şi a condițiilor de viață.

Proiectul este finanțat prin intermediul Programului Operațional Sectorial Mediu. Valoarea totală a proiectului este 122.573.648 lei, Co-finanțarea Uniunii Europene din Fondul European de Dezvoltare Regională (FEDR) - 80% (90.324.607 lei), 18% - bugetul de stat, iar 2% - co-finanțare locală.

Durata de implementare a proiectului este de 36 luni, în perioada 2010-2013. În acest sens, județul nostru va primi 50.000 de unități de compostare individuală, 3.200 de containere metalice pentru colectarea deșeurilor reziduale din zonele rurale și 1880 de containere din plastic pentru colectarea deșeurilor din hârtie. La toate acestea se mai adugă 1.250 containere din plastic pentru colectarea deşeurilor de plastic şi metal, 1.900 containere din plastic pentru colectarea deşeurilor de sticlă, 58.000 europubele din plastic pentru colectare separată deşeuri reciclabile şi 46.500 europubele din plastic pentru colectarea separată a deşeurilor biodegradabile.

Arad



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite