Arad: Începe marea asfaltare a uliţelor şi drumurilor judeţene

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Arad: Începe marea asfaltare a uliţelor şi drumurilor judeţene
Arad: Începe marea asfaltare a uliţelor şi drumurilor judeţene

Autorităţile susţin că investiţiile în infrastructură nu vor fi afectate de criză. Aproximativ 10 milioane de euro vor fi investiţi, până la finele anului, în reabilitarea, modernizarea şi asfaltarea a zeci de kilometri de drumuri.

Conducerea judeţului Arad a anunţat un buget record pentru investiţii în infrastructură. Astfel, dacă anul trecut judeţul Arad a primit pentru investiţii de infrastructură de la bugetul statului 4 milioane de euro, doar în primele şase luni ale acestui an suma a ajuns la peste 9 milioane de euro.
Autorităţile judeţene spun că anul acesta este de vârf în ceea ce priveşte începutul asfaltării drumurilor în comune, atât a străzilor din interior, cât şi a drumurilor care leagă satul de centrul de comună, sau comunele între ele. „Vom continua în acest an lucrări începute la finele anului trecut pe 70 de kilometri de drum comunal şi am deschis 27 de lucrări noi, pe încă 95 de kilometri de drum. Unele dintre aceste drumuri nu au fost asfaltate niciodată”, a spus Nicolae Ioţcu, preşedintele Consiliului Judeţean. Acesta a mai declarat că a reuşit să economisească, la încheierea primul semestru al acestui an, 1.5 milioane de lei. „Am avut grijă ca nicio investiţie să nu sufere din punct de vedere financiar. Judeţul Arad nu este afectat în ceea ce priveşte investiţiile”, a mai declarat Nicolae Ioţcu.

Investiţii de viitor
Autorităţile judeţene au catalogat drept prioritare şi investiţiile în drumurile transfrontaliere, în încercarea de a apropia infrastructura din Arad de cea din Ungaria. „În cel mai sărac sat maghiar nu vezi un fir de praf pe stradă, o groapă în şosea. Sper să fie aşa şi la noi”, a spus Sandor Kiss, din localitatea Variaşul Mic. Autorităţile judeţene au în plan modernizarea drumului Dombegyhaz – Variaşu Mic dar şi a şoselei Elek – Grăniceri, care va facilita accesul românilor în Ungaria.




Arad



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite