Muzica vieneză se mută în sala mare a Filarmonicii într-un festival made in Arad

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cea de a V-a ediţie a  Festivalului Arădean de Muzică vieneză, organizat de Filarmonica de Stat Arad sub înaltul patronaj al Ambasadei  Austriei,  debutează pe scena de concerte a Filarmonicii luni seara la ora 19.00.

Seara de deschidere îl readuce la pupitrul orchestrei simfonice pe dirijorul vienez Christian Pollack, experimentatul musician de al cărui nume se leagă recentul succes al operei în concert „Bărbierul din Sevilla”.

Ajuns deja la cea de-a cincea ediţie, festivalul se va desfăşura în perioada  8-15 noiembrie. Ediţia din acest an îi este dedicată lui Gustav Mahler, de la a cărui naştere sărbătorim 150 de ani. Gustav Mahler 2010, este o sărbătoare a iubitorilor de muzică de pe întreg cuprinsul lumii, un omagiu universal adus compozitorului, dirijorului şi epocalului reformator al teatrului vienez de operă.

Din program vor face parte Simfonia nr. 40 în sol minor de Wolfgang Amadeus Mozart şi Simfonia a IV-a de Gustav Mahler. Cum festivalul este unul vienez, solistă nu putea fi altcineva decât din Austria, respectiv soprana Anna Ryan, care nu demult a făcut parte din distribuţia solistică a Recquiem-ului lui Giuseppe Verdi, interpretat la Filarmonica de Stat din Arad în luna octombrie.

Festivalul Arădean de Muzică Vieneză, concerte Gospel şi Negro Spiritual, serate de muzică şi poezie, aniversarea a 120 de ani de Societate Filarmonică în Arad, reprezintă doar câteva dintre ofertele lunii noiembrie pentru publicul Filarmonicii.

Arad



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite