Încă şase cazuri de gripă porcină confirmate la Arad

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Patru copii şi nouă adulţi suferă în prezent de gripă porcină în Arad după ce de la debutul epidemiei, alţi 62 de bolnavi sunt vindecaţi.

”Doar unul dintre cele 13 cazuri confirmate în ultimele două zile la Arad se află într-o stare ceva mai gravă fiind internat în spital sub supraveghere medicală, restul având forme uşoare şi medii de boală”, a declarat dr. Dana Negru, director adjunct coordonator al DSP Arad.


Aceasta a mai explicat că din cauza celor patru copii confirmaţi în ultimele două zile, la Liceul Francisc Neumann s-a închis o clasă încă de vineri, dar în celelalte cazuri nu este  necesară închiderea claselor deoarece copiii au lipsit déjà de la şcoală iar în zilele libere se va face dezinfecţia.


Astfel zilele  libere din învăţământ, până în data de 2 decembrie,  vor fi folosite pentru dezinfectarea  celor  trei clase contaminate de gripa porcină. Este vorba despre câte  o clasă de la Şcoala Generală numărul 4, Colegiul Naţional Elena Ghiba Birta şi Colegiul Naţional Moise Nicoară, toate din Arad.


Harta cazurilor confirmate în judeţul Arad de laînceputul epidemiei de gripă porcină arată astfel: Arad 65 de cazuri, Măderat 1, Curtici 1, Sânleani 1, Tisa Nouă 2 cazuri, Vladimirescu 1 ,  Almas 1 şi  Horea 3 cazuri.

Arad



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite