Un om de afaceri arădean este în război cu primăria pentru o parcare

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un om de afaceri arădean acuză administraţia locală că i-a „naţionalizat” dreptul de proprietate asupra unui teren. Leontin Aslău se judecă cu primăria Arad de mai bine de şase ani pentru parcarea de la intrarea în incinta ştrandului Neptun.

Omul de afaceri arădean Leontin Aslău este nemulţumit de mutarea intrării în incinta ştrandului Neptun. După finalizarea lucrărilor la noua parcare făcută de administraţie şi la sensul giratoriu de la intrarea în ştrand de pe Podul Decebal, fosta pantă de coborâre pentru maşini a fost înlocuită cu scări, iar accesul se face doar prin parcare. Acolo a fost amenajată şi o barieră, unde arădenii plătesc biletul de intrare, dar şi taxa de parcare pentru autoturisme.
„Practic ei taxează acolo pe toată lumea, inclusiv pe cei ce vin şi parchează la mine. Eu am investit bani în parcarea de jos, am pus dale, am îngrădit-o şi acum ei îmi taie dreptul la uzufruct de pe proprietatea mea. Din punctul meu de vedere e o nouă naţionalizare ceea ce a făcut acum administraţia”, susţine Leontin Aslău, proprietarul parcării.


Parcare cu bucluc


De celaltă parte, primăria Arad susţine că regretă problema întâmpinată de arădean. „Regretăm problema domnului Aslău, dar Primăria Municipiului Arad nu se ocupă de afaceri private. Ştrandul Neptun este un loc ce aparţine tuturor cetăţenilor. Primăria municipiului Arad sprijină toţi concesionarii şi accesul acestora la proprietăţile lor, situaţie în care se află şi domnul Aslău“, se arată într-un comunicat al primăriei. Parcarea cu pricina, aflată în concesiunea omului de afaceri arădean, a făcut obiectul mai multor procese între acesta şi municipalitate. La finele anului 2005, printr-o sentinţă definitivă, instanţa obligă primăria să încheie un contract de concesiune pentru acel teren cu societatea adminstrată de omul de afaceri arădean. Contractul nu s-a încheiat, motiv pentru care arădeanul s-a adresat din nou instanţei care a decis în luna martie a acestui an cercetarea primarului pentru abuz contra interselor persoanei.

Acum sunt nevoit să apelez din nou la instanţă pentru că îmi încalcă drepturile.
Leontin Aslău, om de afaceri


Administraţia îşi exprimă o poziţie faţă de acuze. Nu primarul răspunde.
Gheorghe Falcă, primarul  Aradului

Arad



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite