În ciuda tragediei din Ungaria, microbuzele continuă să transporte călători fără a ţine cont de nicio regulă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Pasagerii doreau să plece spre Polonia însă au ajuns la ... Poliție
Pasagerii doreau să plece spre Polonia însă au ajuns la ... Poliție

Deși au murit 14 români pe autostrada maghiară iar autoritățile au descoperit că pasagerii microbuzului erau mult prea mulți la număr decât ar fi permis legea, acesta lucru nu pare să îi sperie pe transportatori. În ultima perioadă, acțiunile de control ale oamenilor legii arădeni s-au intensificat iar neregulile nu au contenit să apară.

În cadrul unei acţiuni organizate, poliţiştii au tras pe dreapta un microbuz înmatriculat în Bulgaria prevăzut cu opt scaune plus şofer, dar în interior au fost descoperiţi 12 pasageri. „Acţiunea Rutieră a avut loc pe Drumul Naţional 7, la intersecţia cu Drumul Naţional 7B. Acesta era condus de un şofer bulgar care transporta 12 persoane pe ruta Polonia-Varna. În urma verificărilor, s-a stabilit că şoferul nu avea acte legale privind transportul de persoane”, a declarat Ovidiu Liber, purtător de cuvânt al Inspectoratului Judeţean al Poliţiei Arad.

În aceste condiţii, șoferul a fost sancţionat pentru faptul că avea mai multe persoane decât limita prevăzută de lege, dar şi pentru faptul că a condus peste 12 ore fără oprire. S-a ales şi cu o sancţiune usturătoare de 20.000 de mii de lei iar dreptul de utilizare a autivehicolului a fost suspendat pentru următoarele şase luni.

Maghiarii în acțiune

În urma accidentului produs în pe autostrada Ungariei și provocat de un șofer de TIR arădean , în care 14 români care se întorceau în țară au decedat, și autoritățile maghiare au ieșit la control. Aceștia s-au poziționat în apropierea graniței cu România și opresc pe dreapta transportatorii.

Arad



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite