Împădurire în masă: peste 84.000 de copaci au fost plantaţi în doar opt luni

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Peste 700 de voluntari au spus într-un glas „Verde în Arad” şi timp de mai multe luni de zile au organizat sesiuni de plantări de copaci. Toţi aceştia au reuşit să planteze peste 84.000 de puieţi puşi la dispoziţie de către Direcţia Silvică Arad.

În acţiunile de ecologizare au fost implicaţi mai bine de 750 de voluntari. Dacă în toamnă au fost plantaţi 22.000 de puieţi de stejar, de către 150 de voluntari, în primăvară numărul a crescut la 62.000 de copaci, pentru care au fost puşi la treabă 600 de voluntari.

Printre fruntaşi la plantări se află Nădlacul, unde în două locaţii au fost plantaţi nici mai mult nici mai puţin decât 12.000 de puieţi.

„În campania de împădurire au fost implicaţi peste şase sute de voluntari şi şase primării din judeţ”, a spus Cristian Drăgan, vicepreşedintele CJA.

Cei mai mulţi voluntari care au răspuns apelului au fost din rândul elevilor de la Grupul Şcolar Forestier, Colegiul Tehnic de Construcţii şi Protecţia Mediului, până la studenţii de la Facultatea de Silvicultură.

6.000 de puieţi plantaţi în primăvara lui 2010

Anul trecut elevii din şase unităţi de învăţământ arădene, şcoli şi licee, au participat şi ei la fiecare sesiune de plantare de copaci şi de salubrizare, alături de voluntari de la ONG-urile de profil şi de angajaţi ai instituţiilor cu atribuţii în protecţia mediului şi ecologizare.

Toţi aceştia au reuşit să planteze atunci peste 6.000 de puieţi puşi la dispoziţie de către Direcţia Silvică Arad. „Am participat la mai multe sesiuni de plantări în pădurea Ceala şi în Lunca Mureşului. Eu sunt şi voluntar la un ONG de protecţia mediului aşa că am participat şi cu ei la multe astfel de acţiuni a declarat Victor Ursache, elev în clasa a X-a, participant la campanie.

Pe lângă acţiunile din apropierea municipiului, primăriile din judeţ, Compania de Drumuri Naţionale şi alte instituţii au făcut în această perioadă plantări de arbori şi în localităţile lor, dar şi ecologizări pe drumurile ce străbat judeţul.

Arad



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite