Iepurașul vine cu burse de merit pentru elevii premianți

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Elevii din Arad care au obținut în ultima perioadă mai multe burse olimpice, vor fi premiați în aceste zile de către reprezentanții Ministerului Educației. Bursele de merit olimpic internaţional vor fi atribuite elevilor care la olimpiadele şcolare internaţionale s-au  situat pe unul din primele trei locuri.

Aceste burse se acordă pe o perioadă de 12 luni, începând cu luna imediat următoare realizării performanţei şcolare.  “Locul întâi sau medalia de aur se premiază cu suma echivalentă a unui salar minim pe economie, în vreme ce pentru locul doi se primește 75 la sută din cuantumul lunar iar pentru premiul trei, 50 de procente”, a explicat Laura Putnic, purtător de cuvânt la IȘJ Arad.

Cuantumul lunar al burselor de me¬rit se calculează anual, în funcţie de valoarea salariului minim garantat pe economie. Bugetul burselor se suportă de la bugetul de stat, prin Ministerul Educaţiei. “Mă bucur că vom primi bani pentru efortul depus și eu unul promit să lucrez și în continuare la fel de bine, ca să adun cât mai multe medalii”, a explica Radu Voinea, sportiv.

Arad



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite