Reşiţa: Străzile sunt vraişte din cauza săpăturilor ISPA

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Reşiţa: Străzile sunt vraişte din cauza săpăturilor ISPA
Reşiţa: Străzile sunt vraişte din cauza săpăturilor ISPA

Lucrările la apă şi canalizare afectează peste 400 de străzi din municipiul Reşiţa. Aqua Caraş a încheiat un contract cu Hidroconstrucţia pentru refacerea zonelor afectate de lucrările la infrastructura subterană.

Achim Brie, un reşiţean care locuieşte pe strada Pandurilor, este revoltat de situaţia din oraş. Strada Pandurilor este una dintre zonele oraşului unde astăzi se efectuează lucrări la reţeaua de apă şi canalizare.
„Când plouă se strânge apa şi se fac băltoace pe toată strada. Să nu vă mai spun de nămolul pe care trebuie să îl suportăm. Am făcut şi sesizare la primărie, însă până astăzi nu am primit
niciun răspuns”, a spus Achim Brie. Acesta mai spune că, din cauza faptului că strada Pandurilor este în deal, vecinii de pe strada de jos se plâng în zilele ploioase că pământul o ia la vale şi există pericolul alunecărilor de teren. La tot acest peisaj se adaugă şi zgomotul pe care şi astăzi cetăţenii de pe Pandurilor sunt nevoiţi să-l suporte.

A propus să se spele trotuarele
Şeful lucrărilor de refacere a străzilor afectate de lucrările la reţele subterane este Constantin Grecu. „Apa pluvială, bălţile şi noroiul nu ţin de responsabilitatea noastră. Noi doar ne ocupăm de refacerea zonelor afectate de lucrările la apă şi canalizare”, a spus Constantin Grecu. Reşiţenii de pe strada Pandurilor nu sunt singurii care au reclamat problemele provocate de străzile şi trotuarele distruse în urma lucrărilor la infrastructura subterană. Zeci de sesizări au fost transmise de cei nemulţumiţi Primăriei Municipiului Reşiţa. Primarul oraşului, Mihai Stepanescu, a spus că e doar parţial mulţumit de lucrările care au provocat atâtea probleme în oraş. „Pot să spun că sunt parţial mulţumit de lucrările prin programul ISPA şi de refacerea zonelor afectate. Cea mai mare problemă a cetăţenilor este praful, noroiul şi distrugerea trotuarelor şi a străzilor. Am propus ca angajaţii să spele trotuarele ca să nu mai existe probleme. Din păcate nimic nu se reface perfect, dar noi monitorizăm tot ce ţine de ISPA, mergem în teren săptămânal şi vorbim cu oamenii”, a spus primarul Mihai Stepanescu. Acesta a mai spus că municipalitatea nu mai poate lua credite pentru a plăti lucrări de refacere a străzilor şi trotuarelor distruse.

Programul ISPA se derulează în mai multe oraşe
Primele lucrări la apă şi canalizare prin programul ISPA au început în municipiul Reşiţa pe 15 septembrie 2008. Pe lângă municipiul Reşiţa, beneficiari ai programului ISPA sunt alte opt oraşe din Caraş-Severin: Anina, Băile Herculane, Bocşa, Caransebeş, Oraviţa, Oţelu Roşu şi Moldova Nouă. Costurile evaluate la ora actuală au ajuns la peste 60 de milioane de euro şi ar putea depăşi 70 de milioane de euro până la final.

Arad



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite