Locurile de joacă pentru copii din municipiu vor fi iluminate ecologic

0
Publicat:
Ultima actualizare:
În Arad sunt zeci de locuri de joacă
În Arad sunt zeci de locuri de joacă

În următoarea perioadă în Arad ar putea fi instalate lămpi solare care să asigure iluminatul ecologic pe timp de noapte. Acest lucru se va întâmpla doar dacă Primăria va obţine 10 milioane de euro din fonduri europene nerambursabile.

Studiul de fezabilitate pentru extinderea sistemului de iluminat public în municipiul Arad prin implementarea soluţiilor de alimentare cu energie electrică din sisteme fotovoltaice a fost deja finalizat.

Iluminatul stradal va fi extins pe străzile de la periferie, pe şoseaua de centură, în 70 de locuri de joacă pentru copii, pe alei pietonale şi pe o pistă pentru biciclişti care va fi construită. În prezent, în aceste zone, iluminatul public este inexistent.

Reprezentanţii Primăriei spun că printre avantajele acestui sistem se numără cheltuielile minime cu energia electrică, optimizarea sistemului de iluminat public conform standardelor actuale, reducerea costurilor de întreţinere ale sistemului de iluminat public, asigurarea unui microclimat luminos adecvat şi adaptabil în orele cu lumină artificială, dar şi o amortizare rapidă a investiţiei.

Lămpile stradale cu LED, care ar urma să fie montate în Arad, au o durată de viaţă de până la 70.000 de ore, nu explodează, nu emit radiaţii ultraviolet şi infraroşii şi nu au filament, nefiind poluante. Aprinderea ilumina¬tului public va fi instantanee.



Arad



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite