Arad: Fetele de la BC ICIM luptă azi pentru Europa!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Trupa arădeană a debutat cu victorie în primul meci din FIBA Women EuroCup.

ICIM-ul s-a impus în deplasare, pe terenul celor de la Apollon Kallamarias şi aşteaptă cu încredere seara de miercuri, când se prezintă în faţa arădenilor.
Reconfigurată atent de-a lungul verii şi în prima parte a toamnei, Baschet Club ICIM Arad a trecut fără probleme de adversarele mai slab cotate în campionat. A fost 124-39 cu LPS Alba Iulia, 87-37 cu U Cluj, 99-48 cu Galactica Braşov, 79-28 cu Bega Timişoara, 100-44 cu CSU Oradea.
Două sincope însă: 67-70 cu CSM Satu Mare, 55-85 cu LMK Sf. Gheorghe, de-ajuns să demoralizeze garnitura condusă de Ioannis Diamantakos.
Grecul le-a mobilizat pe fete şi, săptămâna trecută, Aradul a repurtat o victorie spectaculoasă în deplasare, la prima reprezentaţie din Women EuroCup. A fost 78-68 cu Apollon Kallamarias, şi tonusul a fost refăcut. „Victoria de la Salonic trebuie evaluată foarte atent. Nu ştiu dacă în fiecare zi o echipă din România obţine o victorie pe teren străin în cupele europene. Pe de alta parte, trebuie să conştientizăm că nu am devenit campionii lumii”, a remarcat Diamantakos.

Diseară, de la 19,00, ICIM are o nouă etapă europeană. Pe parchetul Sălii Sporturilor „Victoria” descinde Nadezhda Orenburg. Rusoaicele sunt considerate cele mai puternice din Grupa I, acolo unde , pe lângă ICIM şi Apollon, a fost repartizată şi formaţia turcă Botas Spor.

„Anul trecut, Nadezhda a participat în Euroligă. Este la un nivel superior, dar noi trebuie să facem tot posibilul pentru a câştiga pe teren propriu, ca să putem vorbi de calificare sigură mai departe. Poate chiar de pe locul 2, caz în care, ulterior, am întâlni un adversar mai accesibil”, a precizat antrenorul Ioannis Diamantakos.

 Adversara ICIM-ului are jucătoare din Letonia, Belarus, Spania şi, evident, Rusia, lăudându-se cu trei calificări în faza superioară a competiţiei. În vreme ce arădencele învingeau la Kallamaria, Nadezhda trecea pe teren propriu de Botas Spor cu 90-64.

„Dacă ne menţinem atitudinea, vom obţine rezultate mari. Jucătoarele merită cu adevărat felicitari”, spunea managerul Marcel Urban după victoria de la Salonic. Fetele speră că sala va fi plină până la refuz, motiv pentru care conducerea clubului a decis să lase intrarea liberă. Fanii vor avea ocazia să vadă pentru prima dată şi noul echipament, folosit de echipa arădeană exclusiv în meciurile din cupele europene.


Pe cine mizăm

Lotul complet al ICIM-ului le cuprinde pe Adela Perdei (numărul 4 pe tricou), Andra Ionescu (5), Ndeye Sene (6), Stavroula Prassa (7), Anita Meszaros (8), Bilijana Savic (9), Andreea Orosz (10), Daniela Bucică (11), Fatou Kine Kane (12), Eniko Tarţa (13), Bianca Urban, (14), Suzanna Milovanovic (15). Ultima sosită în tabăra Aradului, americanca Cherise Graham, a primit numărul 23.

„Dorim, în primul rând,accederea în 16-zecilmile cupelor europene, ca să egalăm performanţele de până acum. Apoi, în funcţie de şansă la tragerea la sorţi, încercăm să ajungem chiar mai departe, în optimi. Ar reprezenta o performanţă extraordinară. În campionatul intern, dorim un parcurs cât mai constant, care să ne ducă în finală”, a declarat experimentatul Dan Moraru, director tehnic la BC ICIM Arad.

Citiţi mâine în Adevărul de Seară cum a fost meciul cu rusoaicele.

Arad



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite