Arad: Hoţii din garaje terorizează oraşul

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Peste 15 spargeri au fost reclamate în ultimele două săptămâni. Poliţiştii arădeni au intrat în alertă după ce tot mai mulţi arădeni au reclamat că li s-au spart maşinile şi garajele.

Potrivit statisticilor Inspectoratului Judeţean al Poliţiei Arad, în ultimele două săptămâni, au avut loc 18 spargeri de garaje. Poliţiştii spun că hoţii s-au specializat în ultima perioadă. Ei acţionează într-un mod inedit, astfel încât să fie cât mai greu de depistat. Unii dintre arădeni au susţinut că se trezesc noaptea şi se uită pe geam la maşini şi la garaje să vadă dacă nu sunt hoţii prin preajmă.
„De la începutul anului şi până în prezent, de două ori mi-a fost spart garajul. Noroc că nu au reuşit să-mi ia mare lucru, decât radio casetofonul din maşină. Nu obişnuiesc să las lucruri de valoare în maşină. Am auzit că nu numai eu am păţit-o. În cartierul Aurel Vlaicu, unde locuiesc, aproape în fiecare zi are loc câte o spargere de garaj”, a povestit Ioan Colţea.

Hoţii acţionează doar noaptea
Profesionişti în această meserie, hoţii de garaje, ştiu exact când este momentul prielnic pentru o spargere. Ei acţionează doar noaptea, după ora 02.00, iar în zilele ploioase spargerile se înteţesc. „Hoţii acţionează doar noaptea şi mai ales când plouă, pentru că, din cauza presiunii atmosferice create, nici măcar câinii nu latră şi astfel nu pot fi auziţi de nimeni”, a explicat Adrian Zacu.

Metode ingenioase de spargere 
Conform celor declarate de poliţiştii arădeni, hoţii aleg de cele mai multe ori garajul din mijloc. Modul lor de operare este cu totul ingenios. Dacă ei lucrează în grup, unul îşi trage o mănuşă pe mâna stângă, iar cel de-a doilea pe mâna dreaptă. Cu ajutorul unor şurubelniţe ei reuşesc în mai puţin de cinci minute să pătrundă în orice fel de garaj. Oamenii legii spun că nu au de unde preleva amprente deoarece hoţii ştiu cum să lucreze, fără să lase urme. „Rar se întâmplă să găsim amprente pe garaje sau pe portierele maşinilor. Iar dacă avem amprente, avem doar de la mâna stângă. Asta înseamnă că a acţionat doar un singur hoţ, cu mâna dreaptă pe care a avut trasă o mănuşă”, a susţinut un agent de poliţie.

Arad



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite