Arad: Hainele confiscate, cadou pentru săraci

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Textilele confiscate de vameşii arădeni, care s-au dovedit a fi contrafăcute, au şanse mari să ajungă în căminele de bătrâni.


Hainele poartă etichetele unor firme de prestigiu, precum „Giorgio Armani“, „Gucci“, „Lacoste“, „Boss“ sau „Dolce&Gabbana“. Conform conducerii Direcţiei Judeţene Accize de Operaţiuni Vamale Arad (DJAOV), cantităţile de produse contrafăcute, care au fost confiscate la punctele de trecere a frontierei din judeţ, sunt foarte mari. Astfel, spaţiul de depozitare este arhiplin, fapt care a determinat conducerea direcţiei să caute o soluţie. „În depozitele noastre există o cantitate foarte mare de mărfuri contrafăcute. Vrem să le donăm unor cămine de bătrâni, sau Centrului de Primire Minori“, a declarat Camelia Stoian, directorul coordonator al DJAOV Arad.


În acest sens, au fost începute procedurile care trebuie urmate în astfel de cazuri. S-a luat legătura cu mai multe societăţi de avocatură care reprezintă firmele care au fost copiate, pentru obţinerea acordului proprietarului mărcii. După care va fi nevoie de acordul Ministerului de Finanţe şi al ANAF. Dacă toate procedurile necesare pentru donaţie vor fi îndeplinite, bătrânii din cămine sau copii din centrele sociale s-ar putea alege cu zeci de tone de haine.


Zeci de tone de haine


În coletele care au fost confiscate se află tricouri, treninguri, pijamale, pantaloni dar şi multe perechi de încălţăminte. „Orice donaţie pentru bătrânii internaţi la noi este binevenită şi le aduce o mare bucurie”, a declarat Fira Popa, directorul Căminului de Bătrâni.

Arad



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite