Arad: Peste 500 de arădeni vor fi supuși testului HIV

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Arad: Peste 500 de arădeni vor fi supuși testului HIV
Arad: Peste 500 de arădeni vor fi supuși testului HIV

Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului împreună cu Asociația Română Anti SIDA din Arad au demarat în această dimineață un nou poriect PHARE care are ca scop prevenirea infectării cu virusul HIV.

Reprezentanții mai multor instituții cu caracter social din Arad s-au reunit în această dimineață pentru a aduce în discuție proiectul cu tema “Serviciul mobil de educație și consiliere pentru prevenirea infectării cu HIV șI alte infecții cu transmitere sexuală”.

Pe această cale, organizatorii și partenerii proiectului, care se va desfășura pe o perioadă de 14 luni, își doresc să informeze un număr cât mai mare de arădeni cu privire la riscurile actelor sexuale neprotejate. “Grupurile vulnerabile vor beneficia cel mai mult de acest proiect. Mă refer la persoanele care fac parte din comunități sărace, majoritatea de etnie romă, persoanele fără adăpost și cele care practică sexul comercial. Vom discuta cu ei, le vom înmâna diferite materiale informative și îi vom învăța care ar fi măsurile pentru prevenirea infectării  cu HIV/SIDA”, a declarat Crenguța Paveloiu, managerul proiectului.

Până la finele consilierelor, se are în vedere testarea a peste 500 de persoane.

Arad



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite