Arad: Gură de aer pentru şomerii arădeni

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Arad: Gură de aer pentru şomerii arădeni
Arad: Gură de aer pentru şomerii arădeni

Mai multe fabrici au oprit concedierile în această toamnă. După o perioadă îndelungată de trimiteri masive în şomaj, judeţul Arad înregistrează peste 13.000 de şomeri.

Fabricile din Zona Industrială, locul de unde s-au făcut în primele luni ale anului cele mai multe concedieri, au stopat disponibilizările. Numărul concedierilor a scăzut semnificativ, iar acest lucru este confirmat chiar de muncitori.
„Sper ca oprirea acestui fenomen să fie un semn bun. Lucrez de patru ani la «Leoni», o firmă de cabluri, şi pot spune că dacă la începutul anului se dădeau afară sute de oameni, astăzi situaţia s-a îmbunătăţit”, a declarat, în această dimineaţă Alexandru Moise, din Arad.

Situţia este similară în tot judeţul
AJOFM Arad a anunţat, în această dimineaţă, că a scăzut numărul disponibilizărilor, iar societăţile comerciale din judeţ fac eforturi majore ca să evite, pe cât posibil, să mai trimită muncitorii în şomaj.
Deşi numărul de concedieri este în scădere, rata şomajului la nivelul judeţului Arad, în luna septembrie a ajuns la 6 la sută. Asta înseamnă cu trei procente mai mult decât în luna august 2009. Potrivit unor statistici furnizate de către reprezentanţii Agenţiei pentru Ocuparea Forţei de Muncă din Arad, la ora actuală aproximativ 130.000 de arădeni nu au un loc de muncă.

Bărbaţii, cei mai concediaţi
„La începutul anului, la Arad, se înregistra o rată a şomajului de 3,5 la sută, însumând un număr de 7.588 de şomeri. Numărul şomerilor este aproape dublu, în luna septembrie, depăşind 13.000 de şomeri. Dintre cei fără o sursă de venit, cei mai mulţi sunt bărbaţi”, a declarat Mihaela Jude, purtătorul de cuvânt al Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă Arad.

Arad



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite