Arad: Un pilot de Guiness Book a făcut demonstraţii

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Arad: Un pilot de Guiness Book a făcut demonstraţii
Arad: Un pilot de Guiness Book a făcut demonstraţii

Pilotul maghiar, care anul trecut a intrat în Guiness Book după ce a ţinut în aer 16 ore şi 8 minute un elicopter radiocomandat, a făcut demonstraţii pentru arădeni.

La festivalul internaţional de aeromodele „Flying Vampies Weekend 2009”, care a avut loc în localitatea Şiria, a participat şi un pilot cu recorduri de Guiness Book, Jozsef Mojzes. Acesta a declarat că, peste un an sau poate doi ani, vrea să doboare ultimul său record şi să ţină în aer, timp de 48 de ore, un elicopter radiocomandat.

„În urmă cu un an s-a omologat recordul mondial de 16 ore şi 8 minute cu elicopterul radiocomandat, din care 14 ore şi 7 minute au fost efectiv în aer”, a declarat pilotul. Acesta spune că a fost favorizat de vremea bună şi mai ales de faptul că, la momentul concursului, ziua era foarte lungă. “Am început de la ora 4.44 şi am ţinut elicopterul în aer până la apusul soarelui”, a spus Mojzes.

Recordul a fost realizat cu zece elicoptere, pentru că unul singur nu avea cum să zboare fără alimentare. Astfel, pilotul a fost ajutat de o echipă de 22 de persoane care permanent au realimentat. Au fost folosite zece elicoptere care au făcut 116 starturi. Momentul critic a fost la al la startul cu numărul 40, când s-a simţit obosit, dar, fiind sportiv de performanţă a ştiut cum să-şi revină. Totodată, la startul cu numărul 80, pilotul a cerut să i se pună o pungă cu gheaţă pe gât pentru că a fost ameţit.

Arad



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite