Gripa nouă continuă să lovească în judeţul Arad

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Analizele probelor au confirmat deja 130 de îmbolnăviri
Analizele probelor au confirmat deja 130 de îmbolnăviri

În ultimele 48 de ore în judeţul Arad au mai fost confirmate încă patru îmbolnăviri de gripă porcină. De la debutul pandemiei 130 de arădeni au fost diagnosticaţi cu gripă nouă, dar numărul real al îmbolnăvirilor nu poate fi estimat.

Patru noi cazuri de îmbolnăviri de gripă nouă au fost confirmate la Arad în ultimele 48 de ore. Astfel, numărul total de arădeni infectaţi cu virusul AH1N1 a ajuns la 130. „Din fericire, toţi cei şase bolnavi aflaţi în prezent sub tratament  sunt persoane adulte şi prezintă forme relative uşoare ale bolii”, a declarat în această dimineaţă medicul Dana Negru, director adjunct coordonator al Direcţiei de Sănătate Publică Arad. Numărul de focare în evoluţie supravegheat de medicii epidemiologi arădeni este de patru.


Harta cazurilor de gripă


Cele mai multe îmbolnăviri de gripă nouă s-au înregistrat în municipiu, 101 cazuri confirmate. Harta îmbolnăvirilor mai cuprinde şi localităţile Horea, Fântânele, Pecica, Almaş cu câte trei cazuri confirmate, Măderat,Vladimirescu, Tisa Nouă şi Ghioroc cu câte două cazuri şi Curtici, Sânleani, Nădab, Frumuşeni, Sâmpaul, Buteni, Mândruloc, Zimandul Nou, Şofronea şi Zăbrani  cu câte un caz. Doar 1.056 de arădeni s-au vaccinat până astăzi împotriva gripei porcine cu Cantgrip, în vreme ce vaccinul împotriva gripei de sezon a fost făcut de  peste 14.000 de arădeni.

Numărul real al infectărilor este imposibil de estimat din cauza formelor uşoare.
Dana Negru, medic

Arad



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite