Grabă la a doua tură de exproprieri pentru autostrada Nădlac- Arad

0
Publicat:
Ultima actualizare:

O nouă rundă de exproprieri de terenuri e în plină desfăşurare în aceste zile. Până în cel mult o săptămână, ultimii pecicani rămaşi nedespăgubiţi îşi vor primi ultimii bani pe care Ministerul Transporturilor i-a suplimentat exproprierilor. 

Cei aproape 39 de kilometri care ne despart în acest moment de Mako, şi, implicit de legătura cu reţeaua de autostrăzi europene, încep să se mişte încet, după ce s-au dat banii pentru ultimele exproprieri.

„Circa 80% din aceştia, au fost despăgubiţi deja. În total au fost 365 de dosare, iar peste jumate dintre acestea au fost rezolvate anul trecut, la prima tură de exproprieri. Mai sunt câteva situaţii ce vor fi rezolvate în cel mai scurt timp, dar acestea nu pun probleme în prezent”, a declarat Marinela Petran, şefa Serviciului de Cadastru si Agricultură a Primăriei oraşului Pecica.

Printre cele mai dificile etape pentru acest tronson sunt construirea a două poduri rutiere. Unul dintre acestea va trece peste Mureş, tot în Pecica.

Cât priveşte tronsonul Arad- Timişoara, Eusebiu Pistru, secretarul de stat în Ministerul Transporturilor a precizat că lucrările au un ritm mai lent în această perioadă, dar că sunt faze de lucrări la care se pot face intervenţii chiar şi pe temperaturi scăzute.

Arad



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite