Arad: Glonţul magic a avut o traiectorie bizară

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Arad: Glonţul magic a avut  o traiectorie bizară
Arad: Glonţul magic a avut o traiectorie bizară

Un poliţist împuşcat în mână şi un altul în maxilar, victimele unui singur proiectil.

Un glonţ vechi de peste 30 de ani a ieşit dintr-un pistol Carpaţi al unui agent rutier, în timp ce acesta îşi curăţa arma.

Flavius Biţiş şi Alexandru Moroc, agenţi la Poliţia Rutieră din Arad, au ajuns la spital, în urmă cu două zile, după ce un pistol Carpaţi, marcă utilizată de miliţieni din anii ’70, s-a descărcat accidental. Proiectilul a avut o traiectorie de film: arma s-a descărcat, accidental, în mâna unuia dintre poliţişti, a ricoşat în podeaua de beton şi a sărit în maxilarul colegului său.

A ricoşat din beton

Emil Rămaş, angajat la o societate de ordine publică, spune că incidentul pare a fi ciudat. „Eu unul nu am mai auzit ca în Arad să se fi întâmplat aşa ceva. Există posibilitatea ca un glonţ să sară în toate direcţiile în cazul în care se loveşte de un zid. Chiar dacă glonţul în sine se sparge, în interior există aşa numitele aşchii care pot ricoşa uşor”, a spus agentul de pază.

Mircea Budurişan, antrenor de TIR la un club din Arad, consideră că un glonţ poate ricoşa uşor în cazul în care ajunge pe un plan dur. „Glonţul este periculos, mai ales atunci când o armă nu este manevrată corect. Podeaua unui poligon trebuie să fie acoperită cu iarbă sau cu pietriş. Legea prevede aceste reguli, tocmai în ideea de a evita accidentele de acest gen”, a declarat Mircea Budurişan, antrenor de TIR.

Arme de pe vremea bunicii

Pistolul implicat în incident, al lui Flavius Biţiş, dar şi arma colegului său, Alexandru Moroc, vor fi supuse unei expertize balistice. Ambii poliţişti sunt încă internaţi la spital. Medicii Spitalului Judeţean din Arad spun că Flavius Biţiş, rutieristul rănit în mână, va mai rămâne internat cel mai probabil până mâine, pentru că starea lui este bună. „Colegul rănit în maxilar însă e la Timişoara şi aşteaptă să fie operat”, a spus Camelia Tuduce, purtător de cuvânt al IPJ Arad.

Criza ameninţă vieţi

Un alt caz care a demonstrat că problemele din dotare ale poliţiştilor arădeni le pune vieţile în pericol este cel al lui Adrian Brna, agent la Poliţia Nădlac. Poliţistul de 29 de ani a fost împuşcat în burtă, în urmă cu două luni, în timp ce încerca să prindă un infractor care se ascundea într-o casă din Nădlac. Brna nu purta vestă antiglonţ, un accesoriu pe care poliţiştii arădeni îl văd doar în filme.

30
de ani avea glonţul care i-a rănit pe cei doi poliţişti din Arad

Arad



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite