Arad: Cosmin Ghiulan a învăţat fotografia de la tatăl său

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Arad: Cosmin Ghiulan a învăţat fotografia  de la tatăl său
Arad: Cosmin Ghiulan a învăţat fotografia de la tatăl său

Tânărul şi-a descoperit pasiunea pentru fotografie încă din copilărie. A reuşit de-a lungul anilor să-şi strângă nenumărate albume.

Profil:

Născut: 07.05.1988, Arad
Educaţie: student în anul II la Facultatea de Inginerie din cadrul Universităţii „Aurel Vlaicu” din Arad
Experienţă: asistent  vânzări
Familie:  necăsătorit

Îi plăcea să facă poze pe oriunde mergea. Se axa pe peisaje, portrete şi animale. Pentru Cosmin fotografia a fost o artă pe care şi-a dorit să o aprofundeze încă din anii gimnaziului.

„Îmi aduc aminte că oriunde plecam în tabere, în timpul claselor primare, eu eram cel care focalizam cele mai frumoase peisaje şi momente. Toţi colegii mei se bazau pe mine când venea vorba de poze. Îmi plăcea de mic să pozez, să studiez metodele de funcţionare a aparatelor, să developez filme. De atunci am ştiut că în momentul în care voi creşte şi mă voi putea angaja, o să caut un domeniu în care să fiu în contact direct cu aparatele foto”, a explicat Cosmin.

Vinde aparate foto

Aşa se face că, în prezent, tânărul este angajat ca asistent de vânzări la o firmă multinaţională de produse electrocasnice. Cosmin se ocupă de vânzarea directă a aparatelor foto-video. Pasionat fiind de aceste aparate, tânărul a început să se documenteze despre modul lor de funcţionare încă din anii liceului. Imediat după ce au apărut aparatele digitale. Cosmin nu rata niciun catalog care apărea pe internet şi în care se prezentau ultimele modele de aparate foto-video. „Îmi plăcea să fiu la curent cu toate modele noi pe care le lansau brandurile de renume din întreaga lume. Îmi cumpăram reviste de specialitate şi eram toată ziua pe Internet. Aşa am învăţat fiecare componentă dintr-un aparat”, a povestit Cosmin.

A pozat cu un aparat vechi de 40 de ani


Tatăl lui a fost cel care i-a transmis pasiunea pentru aparatele foto. În primii ani de generală, Cosmin poza cu aparatul tatălui său, vechi de peste 40 de ani. Cu toate că scotea doar poze alb-negru, Cosmin spune că era mult mai performant decât multe aparate scoase pe piaţă în ultimii ani. „Mai păstrăm şi acum acest aparat antic. Îl am moştenire de la tatăl meu, care la rândul lui l-a primit de la bunicul meu. Are peste 40 de ani dacă ştiu eu bine. Claritatea pozelor însă întrece orice aparat modern de astăzi”, a spus tânărul.

Primul aparat digital l-a cumpărat în urmă cu cinci ani de zile, cu care a reuşit să-şi strângă mii de fotografii din diferite zone ale ţării. În fiecare zi, Cosmin le explică clienţilor lui avantajele şi dezavantajele aparatelor digitale şi le oferă sfaturi în alegerea celui mai performant aparat. Nu vrea să renunţe la această pasiune, ba mai mult, în viitor îşi doreşte să urmeze cursurile de fotograf şi să profeseze în acest domeniu.

Întrebări şi răspunsuri

Te-ai gândit să organizezi o expoziţie cu fotografiile pe care le ai?
Nu, am pozat din simplă pasiune. Îmi doresc însă să mă fac fotograf în viitor şi să-mi deschid eu un magazin cu aparate foto.

Cât de costisitoare este această pasiune?

Am învăţat să pozez cu aparatul pe care îl avem moştenire de familie, iar aparatul pe care îl am de acum cinci ani m-a costat câteva milioane.

Ce-i place

Să asculte muzică house, electronică şi dance. Cosmin a mai spus că în timpul liber îi place să meargă la pescuit, să iasă la iarbă verde cu prietenii şi să se odihnească. „Pe lângă aparatele foto, mai sunt pasionat şi de pescuit. Ori de câte ori am ocazia, plec cu prietenii la pescuit câteva zile, cu cortul”, a spus Cosmin.

Ce nu-i place

Tânărul arădean a mărturisit că nu suportă manelele şi nu-i plac oamenii care îl presează să facă anumite lucruri. „Nu suport să văd că cineva stă sila pe capul meu să fac ceva. Nu îmi plac oamenii stresanţi cu alte cuvinte”, a încheiat Cosmin Ghiulan.

Arad



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite