Ghid de promovare pentru zonele industriale, pentru viitori investitori ai Aradului

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Zona Industrială Vest
Zona Industrială Vest

Zonele industriale de la marginea oraşului dus lipsă de promovare pentru posibilii investitori care ar vrea să-şi extindă afacerea, motiv pentru care municipalitatea pune la cale un ghid al zonele care au relansat economia judeţului.

„În Zona Industrială Vest peste o sută de mii de metri pătraţi reprezintă numai suprafaţa construită, fapt care ne obligă să facem un ghid despre zonele industriale în special, care să conţină şi alte date despre economia oraşului”, spune edilul Aradului, Gheroghe Falcă.

La fel a început să se dezvolte şi partea de est a oraşului, unde suprafaţa pentru investiţii se întinde pe 20 de hectare. Cât priveşte ghidul, acesta va cuprinde firmele din aceste zone, dar şi profilul de activitate al acestora.

Zona investitorilor străini

Zona Industrială Vest s-a dezvoltat puternic începând cu 2004. În vreme ce unii şi-au extins spaţiile, alţii şi-au dublat capacitatea de producţie. „Leoni Wiring Systems“, unul dintre marii producători de cabluri pentru industria auto a cumpărat primii 40.000 de metri pătraţi în urmă cu 13 ani. Înfinţată la începutul lui 1999 şi cu o cifră de afaceri de peste 200 de milioane de lei, compania Leoni au fost cu un pas în faţa crizei. Măsurile drastice luate încă de la sfârşitul lui 2008 au scos la liman producţia companiei. Între 2008 şi 2009, producătorul de cablaje auto Leoni Wiring Systems Arad a redus din personal cu aproape o mie de personae, ca mai apoi spre sfârşitul lui 2009, compania şi-a rechemat la lucru foştii angajaţi.

La rândul au urmat japonezii de la Takata Petri care şi-au extins spaţiile de producţie cu 1.500 de metri pătraţi, iar tunisienii de la Coficab au ajuns la o suprafaţă totală de peste 13.000 de metri pătraţi.

Nici companiile NDB Logistica Romania sau Porta Doors nu au s-au dat înlături şi s-au extins. Au urmat apoi alte companii care au ales să-şi dezvolte afaceri în Arad: J.R.L. Edition, cu o hală de 990 metri pătraţi, Grup Crişan, 1.645 de metri pătraţi, Gica Import-Export, Jurgen Schlossen Armaturen cu 713 de metri pătraţi.

Arad



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite