Gheața și trotuarele necurățate din oraș fac în aceste zile sute de victime

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Sute de persoane cad pe gheață
Sute de persoane cad pe gheață

Peste 200 de persoane au ajuns, în ultimele trei zile, la Spitalul Clinic Judeţean din Arad din cauza traumatismelor suferite în urma căderii pe gheaţă.

Medicii de la  urgenţă din cadrul Spitalului Clinic Judeţean din Arad susţin că în cursul unei zile 40-50 de persoane au ajuns cu fracturi. În urma ninsorilor din ultimele zile, pe trotuar s-a depus zăpadă care s-a bătătorit şi s-a transformat în gheţuş. Cele mai expuse sunt persoanele în vârstă, care se mişcă mai greu.

“Am alunecat, e gheaţă mare pe trotuar, nu s-a dat cu nimic”, a spus Monica Crainic, victimă. Cei care totuşi se încumetă să meargă pe trotuare trebuie să fie foarte atenţi. Medicii de la ortopedie se confruntă cu un val de fracturi şi entorse.

“În ultimele zile ca urmare a apariţiei gheţei au ajuns la unitatea de primire urgenţe, ortopedie în jur de 40-50 de cazuri pe zi cu fracture de membre, respectiv mâini, picioare, umăr”, a declarat Florentina Cartojan, medic UPU. Medicii le recomanda arădenilor, în special persoanelor în vârstă,  ca în aceste zile să evite pe cât posibil ieşirile din casă, să  folosească încălţaminte adecvată şi să fie însoţiţi. Recuperarea pacientului după o astfel de fractură durează între 6 săptămâni şi 3 luni.

Arad



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite