Gheaţa şi prima zi de şcoală: haos pe şosele

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Şoferii arădeni care s-au încumetat să iasă pe şosele au circulat bară la bară
Şoferii arădeni care s-au încumetat să iasă pe şosele au circulat bară la bară

Blocajele şi timpii de aşteptare crescuţi la semafoare au reprezentat „meniul” acestei dimineţi.

Mormanele de zăpadă i-au pus în această dimineaţă la lucru pe cei care şi-au reînceput activităţile zilnice după miniconcediul de sărbători. Înarmaţi cu lopeţi, mănuşi şi haine groase, arădenii şi-au luat în serios rolul de deszăpezitori în parcările dintre blocuri.

Interesul cel mai mare l-au avut şoferii, nu înainte de a-şi dezgheţa frânele maşinilor înţepenite după gerul cu o noapte în urmă. „Mi-am început ziua numai bine, dând la lopată. Adun zăpada mai la soare că poate se topeşte până mai târziu, să putem face loc în parcare maşinilor”, a declarat Silviu Mareş, un arădean.

A doua încercare a zilei: traficul

Cea de-a doua încercare a zilei a fost, pentru şoferi, traficul infernal şi de străzile cu aspect de patinoar la primele ore ale dimineţii.
Taximetriştii au fost printre primii şoferi care şi-au încercat măestria pe străzile îngheţate. „Colegii mei spun că de dimineaţă nu au văzut niciun utilaj de deszăpezire pe străzile din oraş. De asemenea, nici echipajele de poliţie nu şi-au făcut apariţia şi nici radarele. Toate semafoarele din oraş funcţionează”, a declarat, în această dimineaţă, Lia Bordea, dispecer la o firmă de taximetrie din oraş. Pe lângă gheţuşul de pe şosele şi creşterea valorilor de trafic a dat bătăi de cap. Asta şi din cauză că tinerii şi copiii s-au întors astăzi la şcoală, aşa că timpii de aşteptare de la semafoare au crescut considerabil, în mod special în jurul orei 08.00.

Nici pentru pietoni situaţia nu a fost mai bună, pentru că în zilele libere trotuarele nu au fost curăţate nici de locatari, nici de cei care au spaţii comerciale.

Planul de deszăpezire, respectat

Purtătorul de cuvânt al primăriei, Corina Drăghici, susţine că utilajele au ieşit pe străzi şi şi-au făcut treaba. „Încă din cursul zilei de ieri, utilajele societăţii care se ocupă cu deszăpezirea au ieşit la muncă. Au continuat să arunce material antiderapant şi azi noapte şi au reluat activitatea azi dimineaţă. S-au avut în vedere, în mod special, podurile şi viaductele, acolo unde riscul formării de polei este  cel mai mare”, a declarat astăzi Corina Drăghici.

Arad



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite