Georgian Nyeki, boxează la două cluburi în paralel

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Georgian Nyeki
Georgian Nyeki

S-a apucat de sport în urmă cu 11 ani, iar acum visează să devină un boxer profesionist şi luptă pentru două cluburi, unul dintre ele fiind în Ungaria.

PROFIL
Născut. 05.06.1987, Zalău
Studii. Student la Facultatea de Sport din cadrul Universităţii „Aurel Vlaicu” Arad
Familie. Necăsătorit, un copil
Experienţă. Boxer de 11 ani

Georgian s-a apucat de sport în anul 1999, când viaţa l-a adus în Arad. Cu toate că îi place foarte mult şi fotbalul, Georgian a hotărât să se axeze pe box, activitate care ulterior i-a adus numeroase satisfacţii. În cei 11 ani de box, tânărul a întâlnit adversari grei din categoria lui, s-a antrenat zi de zi şi a făcut numeroase sacrificii.
„Am avut multe meciuri şi am concurat pentru multe titluri, de unde de fiecare dată am reuşit să plec cu câte un premiu”, a povestit Georgian Nyeki. Tânărul a reuşit până în prezent să strângă peste 70 de medalii, în urma meciurilor pe care le-a avut prin toate colţurile ţării. Georgian a debutat la Asociaţia Sportivă Silva Lazăr Motorul Arad, iar în septembrie 2009 s-a mai înscris la un alt club de box, din oraşul Gyor, Ungaria. „În Ungaria, antrenamentele sunt mult mai grele şi am meciuri mai des ca şi în ţară. La clubul din ţara vecină particip şi de câte patru ori pe lună la câte-un meci”, a continuat tânărul boxer.

Campionat organizat de Leonard Doroftei
Printre campionatele la care a participat Georgian în toţi aceşti ani se numără şi concursul organizat de către cunoscutul sportiv Leonard Doroftei, şi anume „Centura de aur”. Aici, tânărul s-a clasat pe locul al III-lea. Georgian a mai ieşit şi vicecampion naţional la juniori în 2005, la Craiova. Îşi doreşte ca în viitor să treacă la profesionişti, iar acesta a fost şi motivul pentru care a optat să se înscrie şi la un club străin.
„Îmi doresc ca peste puţin timp să trec la profesionişti. De când sunt la clubul din Ungaria am avut zece meciuri, dintre care nouă victorii şi un egal. Colegii din Gyor sunt mulţumiţi de prestaţia mea şi sper ca în următoarele luni să excelez şi să îmi adaug în CV cât mai multe victorii, să mă îndrept cât mai repede spre culmea visului meu”, a punctat boxerul. Georgian mărturiseşte că în Ungaria, condiţiile sunt mai bune, iar câştigurile, mai mari decât în România.
Sportivul este de părere că în ultimii cinci ani, în România nu prea se mai câştigă din box. „Nu îmi place când trebuie să fac comparaţii, însă trebuie să recunosc că, şi la acest capitol, vecinii maghiari sunt cu mult peste noi”, a încheiat Georgian.

Întrebări şi răspunsuri

Cum e boxul în ţara noastră faţă de cel din Ungaria?
În România, sălile de box nu sunt dotate la standarde moderne. Oricât de cunoscut ar fi clubul, nu se oferă condiţii bune. În schimb, în Ungaria avem saună cu bazin şi masaj.

Ce le recomanzi tinerilor arădeni?
Să nu se gândească de două ori atunci când vor să se apuce de sport, indiferent de care. Mişcarea e foarte importantă şi ne ajută să fim sănătoşi şi să ne menţinem tonusul.

Ce-i place
Georgian spune că în timpul liber adoră să joace fotbal cu prietenii, să meargă la sală, să călătorească, să stea cu copilul lui şi să iasă la iarbă verde. „Îmi place să fac mişcare, iar când nu sunt în sală sau la antrenamente mă uit la filme, mă întâlnesc cu prietenii şi stau cu copilul meu”, a spus sportivul.

Ce nu-i place
Boxerul a mărturisit că urăşte minciuna, hoţii şi ilegalităţile care se fac în ţara noastră. „Suntem jalnici pe toate planurile. Nu sunt de acord cu nivelul de trai din România”, a încheiat Georgian Nyeki.

Arad



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite