George Nyeki a ajuns campionul României la box pe cheltuiala Ungariei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

George Nyeki are 25 de ani și este campion naiţonal la box. Însă acest nume nu l-a cucerit cât timp s-a antrenat și a boxat în țara noastră, ci de când a fost „adoptat” de unguri. Aceștia nu numai că i-au oferit un salariu din care poate trăi decent, dar i-au dat și o locuință.

Pasiunea pentru sport a moştenit-o de la tatăl lui şi de aceea a avut ambiţia să continue ceea ce a început la o vârstă fragedă.

Am luat de mic contact cu sportul, deoarece tata a fost sportiv. A fost multiplu campion național la lupte greco-romane, dar şi campion mondial. El m-a indrumat spre sport. Am ales boxul, deoarece luptele nu mi-au plăcut. De la zece ani practic acest sport. Am început la Salonta, câteva luni pe urmă am venit la Arad. Aici am rămas până la vârsta de 21 de ani, spune George Nyeki.

Pentru că în Arad nu mai avea sponsori şi era din ce în ce mai greu să se întreţină şi să facă antrenemente a hotărât, în urma unei oferte venite din Ungaria să plece la clubul de acolo. Nu a fost o decizie uşoară, deoarece îşi întemeia-se o familie şi avea doi copii mici.

Am primit propunerea să boxez pentru un club din ţara vecină. Am hotărât să plec din cauza problemelor financiare. Sponsorii nu au mai plăti și trebuia să plec. Am trei ani de când sunt stabilit în Ungaria, mai afirmă George.

Sportivul mai spune că primul an a fost destul de greu.

 „Cât timp făceam antrenamentele în ţară nu reuşeam să obţin decât locul doi şi trei, abia după ce am mers în Ungaria şi am fost antrenat acolo, unde condiţiile nu se compară am devenit campionul național al României la categoria mea. Dacă stăteam în țară nu puteam oferi familiei o viață decentă. Este diferență de salarizare, de antrenament, de mentalitate, în primul rând, dar şi corectitudine, spune George Nyeki, campionul naţional.

Îl pregăteşte de olimpiadă

Antrenorul lui are doar cuvinte de laudă. Mi-a plăcut de prima dată când l-am văzut. Mi-am dat seama ce fel de sportiv şi om este. L-am cunoscut şi pe tatăl lui. Sunt oameni deosebiţi. Există un proverb care este adevărt și anume că «fructul nu pică departe de pom». Eu au văzut că George are viitor. Îmi place cum se antrenează. Vrem ca la Olimpiada de la Rio din 201 să participe și el. Investim în oamenii de pe urma cărora avem beneficii, spune antrenorul secund, Tamas Szabo.


Arad



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite