Arad: Gemenii pot învăţa în aceeaşi clasă la liceu

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Arad: Gemenii pot învăţa în aceeaşi clasă la liceu
Arad: Gemenii pot învăţa în aceeaşi clasă la liceu

Gemenii care doresc să înveţe împreună, elevii care vor un liceu mai aproape de casă sar şi absolvenţii cu situaţii medicale speciale pot să înveţe în liceul dorit.

"Precizăm că, în conformitate cu art.139 din Regulamentul de organizare şi funcţionare a unităţilor de învăţământ preuniversitar, gemenii se pot transfera în clasa celui cu media mai mare, sau invers, la cererea acestora", a declarat Laura Putnic, purtător de cuvânt în cadrul Inspectoratului Şcolar Arad.

Conform Procedurilor de organizare şi desfăşurare a admiterii în învăţământul liceal şi profesional de stat pentru anul 2009-2010, în perioada 21-23 iulie, Comisia judeţeană de admitere rezolvă situaţiile speciale apărute după repartizarea computerizată.

Cererile pentru rezolvarea situaţiilor speciale se depun la secretariatul Inspectoratului Şcolar al Judeţului Arad, în intervalul 13-17 iulie 2009 .

În perioada 21-23 iulie, Comisia judeţeană de admitere rezolvă situaţiile speciale: situaţii medicale speciale, schimburi de elevi, distribuire sau redistribuire pe locuri rămase libere, pentru apropiere de domiciliu, corectarea unor erori de transcriere în baza de date computerizată a opţiunilor completate de elevi.


Deciziile comisiei judeţene se iau după inventarierea tuturor cazurilor existente, respectându-se, în toate cazurile, numărul maxim de 30 de elevi pe clasă şi criteriul referitor la media de admitere.

Arad



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite