Găsirea GPS-ului de trafic, la licitaţie pentru fluidizarea circulației

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Specialiştii vor număra maşinile, bicicletele, pietonii şi călătorii din intersecţii
Specialiştii vor număra maşinile, bicicletele, pietonii şi călătorii din intersecţii

Reprezentanţii autorităţilor locale vor să obţină, la final, soluţii concrete, planificate în timp,  pentru fluidizarea traficului din oraş. După planuri de investiţii în infrastructură de zeci de milioane de euro Primăria Arad consideră că este necesar un plan complex care să ajute la fluidizarea circulaţiei.

Administraţia este dispusă să cheltuie 435.000 de euro pentru un masterplan de transport şi trafic şi organizează o licitaţie internaţională.

„Vrem să aflăm de la experţi  cum anume trebuie dezvoltate reţelele de transport, cum vor arăta principalele intersecţii din oraş, care este modalitatea optimă de semaforizare a acestora şi ce linii noi de tramvaie şi autobuze sunt necesare în Arad”, a explicat Răzvan Popa, director tehnic al primăriei.
Masterplanul face parte dintr-un amplu proiect transfrontalier, „Dezvoltarea comună a reţelei de transport Gyula –Arad”, finanţat de Uniunea Europeană.

Analiză pentru obiceiurile de transport

Firma care va câştiga licitaţia internaţională trebuie să întocmească o bază de date completă, să facă studii şi să clarifice obiceiurile tuturor participanţilor la trafic. Primăria solicită numărarea autovehiculelor şi bicicletelor care circulă într-o zi normală de lucru, în intersecţii.

De asemenea, mai multe calcule vizează şi traficul de pasageri. „E bine că se caută soluţii pentru trafic. E o problemă cu care ne confruntăm zilnic şi poate aşa va fi rezolvată”, a declarat Mircea Tomescu, un şofer arădean.

Transport în comun pe calea ferată

Dat fiind că Aradul este străbătut de cale ferată în cartiere întregi, primăria ia în considerare utilizarea acesteia şi pentru rezolvarea problemelor de transport în comun. „Dorim să aflăm din acest studiu şi dacă putem folosi infrastructura feroviară pentru funcţiuni de transport în comun”, a explicat Corina Drăghici, purtător de cuvânt al primăriei Arad. De asemenea autorităţile locale vor să afle ce trasee necesită linii noi de autobuz sau tramvai, dar şi unde şi cum se vor putea amenaja piste pentru biciclişti sau zone de trafic pietonal exclusiv. Specialiştii interesaţi de realizarea acestui studiu şi a planului de aplicare pot depune oferte în următoarele două luni, iar suma alocată de primărie este de 435.000 de euro.

Arad



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite