Garda de Onoare a României va defila astăzi la Arad pentru prima oară.Vezi aici programul!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cei mai admiraţi militari ai armatei române vor face paradă în faţa arădenilor cu ocazia sărbătorilor dedicate Zilei Naţionale. Regimentul 30 Gardă „Mihai Viteazul” va defila, pentru prima dată la Arad, în  sunet de fanfară, astăzi, la ora 19.30, la eveniment urmând să fie prezent și ministrul Apărării Naţionale, Gabriel Oprea.

Parada, organizată în cadrul evenimentelor dedicate Zilei Naționale a României, se va încheia cu ceremonia de retragere cu torţe.

 „Regimentul 30 Gardă «Mihai Viteazul» este unitatea de protocol a Armatei Române. Principalele atribuţiuni ale unităţii sunt executarea de ceremoniale şi onoruri militare la nivelul Preşedinţiei, Parlamentului, Guvernului, Ministerului Apărării Naţionale, precum şi alte activităţi de reprezentare cu diferite ocazii, în ţară şi străinătate, asigurarea pazei permanente la Mormântul Ostaşului Necunoscut, asigurarea pazei unor obiective aparţinând Ministerului Apărării Naţionale, cooperarea cu alte forţe la limitarea şi înlăturarea efectelor în cazul unor accidente majore şi calamităţi naturale, instruirea militarilor pentru specialităţile militare prevăzute în statutul propriu de organizare”, a menționat Corina Drăghici, purtător de cuvânt al Primăriei Arad.

Uniforma de ceremonie a Regimentului 30 Gardă „Mihai Viteazul” a preluat elemente tradiţionale, brodate într-o formă modernă, fără a afecta solemnitatea şi prestigiul acesteia prin ornamentare excesivă.

Spectacole folclorice

Pentru ziua de 29 noiembrie, autoritățile locale au pregătit și alte evenimente, printre care şi un spectacol folcloric, programat pentru ora 18.00. În program a fost inclus ansamblul folcloric „Doina” al Ministerului Apărării Naţionale, precum și soliştii Gabi Gheorghe şi Tinu Vereşezan. Pentru ziua de miercuri, 30 noiembrie, de la ora 18.00, este programat în faţa Palatului Administrativ un concert al ansamblului „Ciocârlia”, iar de la ora 19.30 va fi parada forţelor Ministerului Administraţiei şi Internelor.

Arad



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite