Garda de Onoare a României a defilat aseară în centrul orașului Arad

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Militarii s-au retras cu torțe aprinse
Militarii s-au retras cu torțe aprinse

Cei mai apreciați militari ai României au defilat aseară pentru arădeni. În premieră  la Arad, Regimentul 30 Gardă „Mihai Viteazul” a defilat în  sunet de fanfară, iar parada s-a încheiat cu un moment la fel spectaculos, ceremonia de retragere cu torţe.

Spectacolul organizat pentru a sărbători Ziua Națională a României a început la ora 17.00 când pe scena amplasată în fața Primăriei Arad au urcat membrii Ansamblului folcloric „Doina” al Ministerului Apărării Naţionale.

Arădenii au venit în număr mare să vadă parada militară cu atât mai mult cu cât ştiau că defilează Garda de Onoare după care au rămas la spectacolul organizat de autorităţi cu ocazia Zilei Naţionale

Manifestarea a început cu intonarea Imnului Naţional al României, ale cărui versuri au fost proiectate pe ecrane gigant amplasate în faţa Primăriei astfel că, toţi cei prezenţi la acea oră în centrul oraşului au putut să cânte împreună cu militarii.
După intonarea imnului a început ceremonialul militar care a culminat cu defilarea Regimentului 30 Gardă „Mihai Viteazul”, unitatea de protocol a Armatei Române. Militarii acestui regiment  s-au aflat pentru prima dată în misiune oficială la Arad, aceştia fiind cunoscuţi de la executarea de ceremoniale şi onoruri militare la nivelul Preşedinţiei, Parlamentului, Guvernului, Ministerului Apărării Naţionale. Arădenii au mai putut să-i vadă până acum la televizor, în timpul activităţilor de reprezentare, în ţară şi străinătate, la asigurarea pa­zei permanente la Mormântul Ostaşului Necunoscut, la asigurarea pazei unor obiective aparţinând Ministerului Apărării Naţionale.

Click aici pentru foto:

Garda de Onoare a oferit un spectacol la Arad

La finalul celei de-a doua zile a manifestărilor dedicate Zilei Naţionale a României, militarii s-au retras în Cetatea Aradului cu torţe aprinse în mâini şi intonând cântece patriotice. 

„Aradul a avut o contribuţie foarte importantă la Marea Unire din 1 Decembrie 1918 pentru că la Arad Consiliul Naţional a hotărât ceea ce s-a întâmplat la Alba Iulia. Astăzi avem un oaspete venit din Basarabia şi cu această ocazie mă gândesc că poate e datoria acestei generaţii să se gândească la o nouă unire, cea cu Basarabia. La Mulţi Ani Arad! La Mulţia Ani România”, a spus Gheorghe Falcă, primarul Aradului.

După defilarea militarilor din Garda de Onoare şi a celor din Garnizoana Arad, pe scena special amenajată în faţa Palatului Administrativ a avut loc un spectacol folcloric, cu Ansamblul folcloric „Doina” al Ministerului Apărării Naţionale şi soliştii Gabi Gheorghe şi Tinu Vereşezan.

Astăzi, încă o paradă în centrul oraşului

Programul manifestărilor dedicate Zilei Naţionale la Arad va continua, astăzi, când, arădenii, sunt aşteptaţi, de la ora 18.00, la un concert care este programat în faţa Palatului Administrativ, un concert folcloric susţinut de Ansamblul „Ciocârlia”. După care, de la ora 19.30, este programată parada forţelor Ministerului Administraţiei şi Internelor. Arădenii vor putea să vadă atât angajaţii cât şi dotările Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Arad, Inspectoratului Judeţean de Jandarmi, Poliţiei Locale şi Inspectoratului Judeţean de Poliţie. Seara  se va încheia cu partea a doua a concertului folcloric susţinut de Ansamblul „Ciocârlia”.


Arad



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite