Arad: Gabriel Mihai, cel mai tânăr manager de trupă de dans

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Dansează de când se ştie, iar în urmă cu patru ani şi-a înfiinţat propria trupă de dans. Tânărul talentat de la Street Dance este răsfăţat de prieteni cu porecla Nigger

Din anul 2000, Nigger practică dansul de performanţă. Îi place să compună versuri şi melodiile pe care să danseze în spectacole. Mai mult, tot el îşi face şi coregrafia după care participă la evenimente. „Îmi place să dansez de mic copil. Este o pasiune foarte mare de-a mea. De aceea m-am hotărât ca pe lângă şcoală să mă ocup mai în serios şi de acest sport, căci este un sport până la urmă”, a spus Gabriel.

Şi-a înfiinţat propria trupă de dans
În urmă cu patru ani, tânărului arădean i-a venit ideea să îşi formeze el o formaţie de dansatori. Şi-a luat pe lângă el şapte tineri, la fel de talentaţi, alături de care a dat viaţă trupei UpGrade. „De patru ani muncim din greu la cariera noastră. Ne dorim cu toţii o carieră în acest domeniu de aceea fiecare oră de repetiţii o tratăm cu multă seriozitate”, mărturiseşte Nigger-ul. Dansatorii trupei înfiinţate de Gabriel sunt tineri din Arad cu vârste cuprinse între 16 şi 21 de ani. Împreună, ei merg la evenimente care au loc în Arad şi în judeţ.

Manager şi coregraf
Atât de programarea spectacolelor, cât şi de coregrafie, muzică şi versuri, se ocupă tânărul Gabriel. Nu a cerut ajutorul nimănui până acum, iar succesul de care a avut parte până în prezent demonstrează faptul că Nigger se descurcă de minune în acest domeniu. „Iubesc muzica mai mult decât orice pe lumea asta. De aceea m-am gândit să fac ceva în acest sens. Mi-am dorit să promovez tinerele talente din Arad şi cred că am reuşit până acum. Am în trupă nişte colegi şi prieteni în acelaşi timp nemaipomeniţi”, adaugă Nigger. Tânărul îşi alege melodiile de dans de pe internet, după care le modifică după bunul plac.

Repetiţii de patru ori pe săptămână
Cei şapte membrii ai formaţiei se întâlnesc de patru ori pe săptămână la repetiţii şi dansează cel puţin cinci ore. În ceea ce priveşte sponsorii, tinerii scot bani din buzunarele lor, ori de câte ori merg la un spectacol. „Nu am cerut bani până acum de la niciun organizator care ne-a invitat să dansăm. Am vrut să ne facem cunoscuţi, să acumulăm experienţă, iar când vom deveni profesionişti, vom putea să ne gândim şi la bani”, a spus adolescentul.
Nigger se pregăteşte acum de examenul de bacalaureat, însă nu pune muzica şi dansul pe locul doi. „O să merg la examene, dar între timp mă ocup şi de trupă”, a mărturisit Gabriel. După ce va trece de examene, tânărul are de gând să-şi mărească trupa de dans. „Vreau să fac o preselecţie pentru o trupă de micuţi pe care să-i învăţ să danseze hip-hop”, a încheiat Nigger.

Întrebări şi răspunsuri
Pe ce fel de muzică dansaţi?
Street Dance, asta facem noi. Dansuri obişnuite de stradă, cu accente de R&B şi breakdance. Iar pentru coregrafii mă inspir de la artişti şi de pe Internet.

La ce spectacole aţi mai participat?
La Zilele Aradului, la baluri, şi la diferite evenimente cu scop caritabil. Am luat la un moment dat şi locul trei din 15 trupe de dans din judeţ.

Nu îţi este greu să te împaci cu şcoala şi cu coordonarea trupei?
Ba da, mai ales dacă nu ai pe nimeni care să te susţină, financiar vorbind. Noi ne ocupăm de absolut orice. Acum suntem în curs să ne facem şi câteva costume pentru spectacole.

Ce-i place
Dansul în mod deosebit, să asculte muzică şi să compună versuri. „Îmi place să ascult hip-hop şi să compun versuri pentru melodiile pe care dansăm. Nu cred că o să renunţ vreodată la această pasiune. Prin muzică şi dans simt că trăiesc cu adevărat”, a spus Gabriel.

Ce nu-i place
Nigger a spus că nu-i plac oamenii care nu sunt punctuali şi care mint. „Nu suport să ştiu că trebuie să mă întâlnesc cu cineva la o oră, iar acea persoană întârzie mai mult de 15 minute”, a conchis adolescentul.

Profil
Născut - 15.03.1990, Arad
Educaţie - Elev în clasa a XII-a la Liceul CFR Arad

Arad



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite