GALERIE FOTO Noul sezon estival aduce modificări la ştrandul Neptun

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ştrandul Neptun va avea şi în acest sezon estival regulamentul de funcţionare modificat. Arădenii trebuie să ştie că lunea între orele 8.00 – 14.00, baza de agrement va fi închisă pentru igienizare.

În proiectul de hotărâre votat de consilieri se menţionează că măsura este necesară „în scopul protecţiei sănătăţii populaţiei“.

Reprezentanţii Primăriei spun că nu pot face această igienizare pe timp de noapte. „Activităţile de igienizare a ştrandului se pot derula şi pe timp de noapte, atunci când baza de agrement este închisă accesului publicului, însă atunci costurile ar fi mult mai mari, iar unele activităţi de curățenie nu s-ar putea derula la parametrii normali“, spune Corina Drăghici, purtător de cuvânt al Primăriei Arad.

Astfel, programul de funcționare în zona I şi II (cea a bazinelor) este următorul: luni de la 8.00 la 14.00 este închis, iar arădenii pot face plajă şi baie doar între ora 14.00 şi 22.00. De marţi şi până duminică programul este între orele 8.00 – 22.00.

Comercianţi dezamăgiţi

În ultima săptămână agenţii comerciali au lucrat de zor la amenajarea spaţiilor. Toţi, însă privesc cu neîncredere şi acest sezon estival, deoarece, spun ei, în ultimii ani au mers doar pe pierdere din cauza programului de funcţionare. Comercianţii spun că i-a omorât Primăria cu gardurile şi cu taxele pe zone. „Eu am de 12 ani această gheretă în care vând îngheţată. Au fost ani când a mers perfect, acum abia dacă ne scoatem cheltuielile. Eu sunt supărat că mi s-a blocat accesul. Nu mai pot veni cu maşina până lângă gheretă să descarc marfa”, spune  administratorul gheretei Ana de pe ştrand.

Ceilalţi comercianţi spun că cele mai mari probleme le au datorită faptului că pentru a intra în zona comercială se percepe taxă şi că programul de funcţionare nu este bine făcut.

„Altă dată tinerii stăteau la terase până dimineaţă, acum suntem nevoiţi să închidem devreme, aşa este regulamentul, după ora 12 noaptea este pustiu pe aici”, spune Mihai Borca, comerciant.

Sezonul estival la Ştrandul „Neptun“ din Arad, cotat ca fiind cel mai mare din Europa de Est, amplasat pe malul unei ape curgătoare, va fi deschis oficial de 1 mai, când  accesul va fi gratuit.

Click aici pentru galerie foto!

image
image
image

Accesul se poate face atât pe podul rutier Decebal cât şi pe podurile de pontoane din spatele Primăriei şi din zona Polivalentă.

Patru zone

Ştrandul „Neptun” are patru zone şi anume: Zona Ştrandului adulţi şi tineret – Zona I, Zona Ştrandului copii şi vârstnici – Zona II, Zona comercială – Zona III şi Zona căsuţelor de agrement – Zona IV.

Zonele I şi II vor funcţiona sezonier în perioada 1 mai şi 30 septembrie, iar Zonele III şi IV vor funcţiona şi în extrasezon, între 1 octombrie şi 30 aprilie.
10 lei va costa un bilet întreg şi 6 lei cel redus pentru accesul în toate zonele. Un abonament la toate zonele va costa 550 de lei cu preţ întreg şi 200 de lei la preţ redus. În zonele II, III şi IV preţul unui bilet întreg va fi de 5 lei şi a unui bilet cu preţ redus va fi de 3,5 lei. Abonamentul cu preţ întreg va costa în aceste zonă 225 de lei, iar cel cu preţ redus 100 de lei.

În zonele III şi IV, un bilet cu preţ întreg va costa 2,5 lei, iar un bilet pentru evenimente speciale va costa 2 lei.

Arad



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite