GALERIE FOTO Cine sunt candidaţii pentru fotoliul de primar în Arad

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Până în momentul de faţă la Primăria Arad şi-au anunţat prezenţa un număr de şase persoane, printre acestea se numără şi primarul în funcţie, Gheorghe Falcă.

Conservatoare Lia Ardelean este singura femeie care s-a înscris în bătălia pentru fotoliul de primar. Ea va candida din partea USL. Lia a intrat în politică în anul 1996 ca şi membru al PUR. Aceasta a fost preşedinte al Partidului Conservator Arad şi deputat al alianţei PSD+PC. 

Un alt candidat la primărie, este Gavril Popescu, care iniţial a fost pe listele USL, însă odată cu revenirea Liei Ardelean în politică, acesta a rămas pe dinafară. Acum, Gavril Popescu va fi candidatul PRM Arad. Gavril Popescu a intrat în politică în anul 1997 când a ocupat funcţia de preşedintel al Partidului Alianța pentru România - Filiala Arad. Acesta a devenit cunoscut arădenilor din momentul în care a ocupat funcţia de vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Arad (2004 – 2006), iar apoi Prefect al judeţului Arad (2006-2009).

Pentru Primăria Arad a intrat în bătălie şi Claudiu Cristea care v-a candida ca şi independent. Acesta este cunoscut arădenilor de când a ocupat funcţia de vicepreşedinte al Consiliului Judeţean. El s-a remarcat şi prin faptul că în ultimii ani a fost un vehement contestatat al puterii locale. El a înfiinţat şi condus o parte a societăţii civile arădene, prin Mişcarea Arădeană. Până acum câteva săptămână a ocupat şi funcţia de consilier local municipal, însă şi-a dat demisia. Acesta a intrat în politică în anul 1994 ca membru PNTCD Arad.

Click aici pentru galerie foto!


Actualul viceprimar al municipiului Arad, Levente Bognar va candida şi el la fotoliul de primar din partea UDMR Arad. Acesta a fost între anii 1992-1996, şef birou senatorial, între 1996-1997, consilier judeţean în Consiliul Judeţean Arad, între 1997-2000, subprefect, Prefectura Judeţului Arad, iar din anul
2000 este viceprimar.

Actualul primar al municipiului Arad, Gheorghe Falcă şi-a depus şi el (astăzi) candidatura din partea Mişcării Creştin Liberale (MC-L). Gheorghe Falcă a intrat în politică în anul 1995, când a devenit membru al Partidului Democrat. Acesta a ocupat de-a lungul anilor diferite funcţii politice. În administraţie are o activitate destul de bogată. Din anul 2000 până în 2004 a ocupat funcţia de vicepreşedinte al Consiliului Judeţean, iar din anul 2004 ocupă funcţia de primar al  municipiului Arad. Acesta şi-a îmbogătit experienţa şi prin ocuparea funcţei de preşedinte executiv al Asociaţiei Municipilor din România.

image
image
image

Şi UNPR Arad şi-a anunţat candidatul la Primăria Arad. Este vorba despre profesorul Sorin Hoara antreprenor, manager.

Partidul Poporului - Dan Diaconescu nu a anunţat încă un candidat la primărie.

adevarul.ro îţi va prezenta în campania electorală cele mai interesante informaţii din Arad despre campanie, alegeri şi candidaţi.

Pe adevarul.ro vei putea afla în timp real informaţii despre rezultatele alegerilor locale din data de 10 iunie 2012.




Arad



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite