Arad: GALERIE FOTO / Obicei nou: micul dejun în piaţa auto

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Arad: GALERIE FOTO / Obicei nou: micul dejun în piaţa auto
Arad: GALERIE FOTO / Obicei nou: micul dejun în piaţa auto

Gurmanzii vin în fiecare duminică să mănânce un grătar, proaspăt preparat, printre maşinile expuse la vânzare. Mai puţin interesaţi de frumoasele modele de autovehicule, arădenii au găsit o altă atracţie la sfârşit de săptămână.

La ieşirea din municipiul Arad, unul dintre cele mai mari târguri auto din vestul ţării adună în fiecare duminică mii de vizitatori. Odată cu venirea crizei, proprietarii de autovehicule second hand se plâng de faptul că nu îşi mai vând marfa la fel de bine ca şi în anii trecuţi. În această dimineaţă, atât potenţialii cumpărători, cât şi comercianţii au fost mult mai puţini, spre deosebire de alte zile de târg. Maşinile expuse la vânzare sunt şi ele din ce în ce mai puţine, la fel ca şi oamenii dornici să le achiziţioneze.

Oferta de mâncare a înlocuit-o pe cea auto
De dimineaţă, domina lipsa forfotei caracteristice unei zile de târg. Tot mai puţine motoare ale maşinilor se auzeau pentru a demonstra capacitatea lor. Neavând bani să îşi achiziţioneze o maşină, vizitatorii s-au consolat cu o porţie de grătar, mici sau cârnăciori. Rândul la mâncare era interminabil. „Mi-am făcut o obişnuinţă ca în fiecare duminică să vin în piaţa auto, nu numai pentru că îmi place să urmăresc noile modele de maşini şi evoluţia preţurilor, ci şi ca să mănânc din bunătăţile preparate aici”, a spus Mihai Benea, din Arad.
Bucătarii prezenţi în fiecare duminică în piaţa de maşini spun că aici este locul unde vând cel mai bine. „În fiecare duminică vin în piaţa de maşini. Merg la mai multe târguri, însă nicăieri nu vând mai bine ca şi aici. Grătarele trec tot timpul şi vara, şi iarna”, a mărturisit Ioan Marin Niculae, comerciant.
„Îmi permit să vin în fiecare duminică să mânânc în piaţă. Nu cheltui mai mult de 30 de lei cu tot cu o bere. Fiecare duminică o încep cu o plimbare şi o mâncare din piaţa auto”, a spus un alt vizitator, Claudiu Mihnea din Arad.

Frigăruii se vând la şase lei
Cormecianţii spun că cele mai căutate sunt grătarele din pui şi frigăruii. 100 de grame de grătar costă 3 lei, în timp ce o bucată de frigărui ajunge la 6 lei. Cârnăciorii de bere se cumpără la 7 lei bucata, iar mititeii nu depăşesc 2 lei o bucată.

Arad



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite