GALERIE FOTO Cetatea Aradului a fost cu portile larg deschise

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cei mai încântați de ceea ce au văzut au fost copiii
Cei mai încântați de ceea ce au văzut au fost copiii

Una dintre puţinele cetăţi de tip Vauban din Europa rămâne cel mai interesant obiectiv de vizitat din Arad. Fie că este vorba despre momentul în care se sărbătorește Ziua Armatei, cum a fost, astăzi, fie cu alte ocazii, cei care îi calcă pragul Cetății Aradului, căci despre ea este vorba rămân impresionați.

Ridicată în a doua jumătate a secolului al XVII -lea, cetatea a fost considerată ca una dintre cele mai impresionante fortificaţii militare ale timpurilor respective.

În momentul de față în Cetate își desfășoară activitatea Batalionul 191 Infanterie „Colonel Radu Golescu”, însă în viitor în zona respectivă vor funcţiona restaurante, hoteluri, cafenele, universităţi şi altele. Cel puțin acesta este planul municipalității.

Click pe poză pentru Galerie Foto!

Cei mai încântați de ceea ce au văzut au fost copiii Ziua Portilor Deschise Ziua Portilor Deschise

„Vizitatorii pot să vadă atât felul în care arată Cetatea Aradului, cât și o expoziție de tehnică militară, armament. De asemenea, se fac demonstrații cu militarii Batalionului” spune Iulian Daniliuc, comandantul Batalionului 191 Infanterie „col. Radu Golescu“.

Cei care au vizitat Cetatea până acum spun că merită văzută. „Îmi place foarte mult ceea ce am văzut. Am avut ocazia să văd uniformele purtate de armata română în război. Am văzut chiar și armele. Am mai învățat noi pe la școală, dar aici este altceva când ne explică militarii”, spune Andrei David. Pragul Cetății a fost trecut astăzi de mii de arădeni.


Arad



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite